Civil kezdeményezés az élhető Városközpont megőrzéséért Törökbálinton

Egészen a közelmúltig minden információ arról szólt, hogy az új Városháza mögötti területen közpark, rendezvénytér kerül kialakításra. A polgármester által a képviselőtestület elé benyújtott előterjesztés szerint e terület jelentős részén 2-3 szintes házakban 44 db lakás és mellettük 70 db parkoló épülne.

Kép1.png

Törökbálintnak ez a területe jelenleg is rendkívül túlterhelt, amelyet jelentősen súlyosbítani fog a Városháza átadása. Amennyiben társasházak, további üzletek jelennek meg a területen, az a környező utcákat, csomópontokat várhatóan elviselhetetlenül le fogja terhelni (Dózsa Gy. u., Patak u., Munkácsy M. utca és különösen ennek csomópontjai).

A tervezett változásokról csak véletlenül értesültünk, ezt érdemben nem kommunikálta a város vezetése az itt élők felé. Az elérhető látványtervek is hamis, a terveknek nem megfelelő, idealizált képpel kívánják félrevezetni az érdeklődőket. Ezért elengedhetetlennek tartjuk, hogy a felmerülő problémákkal, lakossági észrevételekkel érdemben foglalkozzon a város vezetése, végezzenek érdemi hatásvizsgálatokat, a terveket, vizsgálatok eredményeit hozzák nyilvánosságra.

Kérjük a Városháza térségére vonatkozó beépítési elképzelések és tervek lakosság bevonásával történő felülvizsgálatát!

Kérjük, hogy a jelenleg is túlterhelt területre további forgalomvonzó létesítmények, társasházak fejlesztését ne támogassák!

Kérjük a lakosság – döntések előtti – teljeskörű és közérthető tájékoztatását és a felmerülő kérdések érdemi megválaszolását, az észrevételek figyelembevételét!


Barna Zsolt, Fernengel András    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével