Tiltsák be az állatokkal való koldulást!

Tisztelt Kormány és Képviselőtestület!

Az alábbi PETICIÓVAL fordulunk Önökhöz, mely Mindenki érdeke a jövőre való tekintettel.

Arra kérjük a Tisztelt törvényhozókat és a képviselőtestületet, hogy álljanak ki az állatvédők mellett és segítsenek nekünk megszüntetni a kedvtelésből tartott állatokkal való koldulást.

Ne tarthasson állatot az, aki nem rendelkezik állandó magyarországi lakcímmel.

12 éve mentek állatokat, nem egy hajléktanaltól kellett már kutyát, macskát vagy egyéb társállatot kiemelni addigi életkörülményei közül.
Gyakran borzalmas állapotban, súlyosan elhanyagoltan, alul tápláltan, betegen, sérülten sikerül csak az állatot megmenteni ezektől az emberektől.

Ezek az állatok sem ilyen életet érdemelnek!

Tisztában vagyunk vele, hogy vannak olyan perifériára szorult emberek, akiknek ezek az állatok az utolsó kapcsolatuk a való élettel és igazi társuk, viszont azt is tudjuk, hogy nagyon sok hontalan ember csak pénzszerzés miatt tartja őket és gyakorlatilag semmilyen jogszabályt be nem tartva zsákmányolja ki ezeket az állatokat.

Az a célunk, hogy ez megszünjön és ne lehessen koldulni úgy, hogy a szocilálisan érzékeny emberek lekére hatnak, hiszen az is nyilvánvaló, hogy az így megkeresett pénz nem az állatok javát szolgálja és nem az állatok életét segíti.

Magyarországon minden emberre ugyanazok a jogszabályok és törvények vonatkoznak és az állatvédelmi törvényben foglaltak szerint minden állatnak az élettani sajátosságainak és fajának megfelelő tartási körülményeket kell biztosítani. Ezek az állatok fizikálisan és mentálisan is korlátozva vannak, nem élhetnek úgy, ahogy valójában élniük kellene.

Tisztelettel megkérjük Önöket arra, hogy alljanak kezdeményezésünk mellé és szünjön meg hazánkban a társállatokkal való koldulás lehetősége.

Bízva pozitív elbírálásukban

Tisztelettel: