Tiltakozunk a jövőbeni hangos rendezvényekkel kapcsolatban (Garancsi-tó!)!

Követeljük a Tinnyei településhez tartozó Garancsi tónál és a környékén lévő természetes övezetben a hangos meggondolatlanul engedélyezett rendezvények betiltását,

indokaink a következők:

- a magas DB és monoton  hanghatása a maradandó pszichés károsodást okoz - a kisgyermekek és felnőttek nem tudnak pihenni

- a háziállatok a zaj és fényhatástól sokkot kaphatnak, az esetek jelentős részében ez azonnali pusztulásukkal is járhat (kisemlősök, egzotikus díszmadarak)

- a zaj és fényhatástól sokkos állatok kitörhetnek, elveszthetnek, balesetet okozhatnak, emberre támadhatnak

- a természetben élő állatok szintén sokkot kaphatnak, azonnal elpusztulhatnak, végső kimerülésig rohanhatnak, a pihenő madarak pihenő helyüket elhagyva, vakon repülve súlyosan, vagy halálosan sérülhetnek. (nekik nincs füldugójuk)

A fenti okokból kérjük a lakott területen, természeti övezetben a hétvégi és éjszakai zajos rendezvények teljes körű betiltását és a jövőben kizárólag, a környező települések jegyzőjével egyeztetve limitált számban történő engedélyezését, kizárólag adott helyre szakértő által készített hatástanulmány alapján.

A petícióhoz kapcsolódó fórum moderációs irányelvei A petícióval azonosuló és nem azonosuló véleménynyilvánítások közül azonnal törlésre kerülnek: - trágár szavakat tartalmazó kommentek - személyeskedő hangvételű kommentek - politikai utalásokat tartalmazó kommentek - a magyar helyesírás és nyelv alapján értelmezhetetlen kommentek - üresen elküldött hozzászólások - témához nem kapcsolódó hozzászólások (Off) - reklám jellegű linkek (SPAM)

Az aláírással engedélyezem Garancsi Lakók, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.