Tiltakozás az Európai Bizottság döntése ellen!

Felhívás felvidéki magyar polgármesterek, önkormányzati képviselők, pártok civil szervezetek és polgárok felé. A Minority SafePack-kel kapcsolatban az Európai Bizottság becsapta és semmibe vette az EU nemzeti és nyelvi kisebbségeihez tartozó 50 milliónyi polgárát. A bizottságot valójában nem érdeklik az őshonos nemzeti közösségek, csak azok a csoportok, melyek főleg ellenőrizetlenül, gazdasági bevándorlóként érkeztek pár éve Európába, illetve a magukat LMBTQ közösség tagjaiként meghatározó kisebbségek. Amikor politikusaink szavazni hívták a felvidéki magyar népet, az volt az egyik legfontosabb érvük, hogy az EU támaszunk lesz azon jogok kiharcolásában, amelyeknek 1989 óta nem tudtunk érvényt szerezni Csehszlovákiában, illetve Szlovákiában. A döntéssel végleg bebizonyosodott, hogy az EU számunkra több mint csalódás.  Ezzel a döntéssel  üzenték  nekünk a népszámlálás évében, hogy nem vagyunk Brüsszel és Európa számára érdekesek, nem vagyunk érték! Sem mi, felvidéki magyarok, sem a több mint 50 milliós európai, őshonos nemzeti közösség szerte a Kárpát-medencében, illetve egész Európában.  Az elmúlt években a felvidéki magyar közösség egyre inkább kezd egy olyan embertömegre hasonlítani, mely nem tudja honnan jött, és hova tart. Ezért pedig a választott politikai és társadalmi elit a felelős. Aki példát mutat az embereknek, azt becsüli és támogatja a nép. Itt az idő tehát, hogy újra példát mutassanak a polgármestereink, az önkormányzati képviselőink, civil szervezetek vezetői, de Felvidék minden polgára is.  Felhívjuk tehát a magyar polgármestereinket, hogy tiltakozzanak az EU, illetve a Bizottság döntése ellen. Január 22-én, a Magyar Himnusz születésének a napján vegyék le 1 napra az EU zászlaját az önkormányzati hivatalok homlokzatairól! Mindenki más pedig segítse ebben saját településének vezetőit, illetve csatlakozzon a felhíváshoz. Száz éve megaláztak bennünket Nyugaton és most újra! Ha erre nem adunk egy közös választ, megérdemeljük a sorsunkat: mi, a kezdeményezők, viszont reméljük, hogy van még bennünk annyi kurázsi, hogy képesek vagyunk hallatni a hangunkat. Kérjük a pártjaink, országos szervezeteink vezetőit, hogy ők is támogassák a polgármestereket. Kérjük a felvidéki magyarokat, a települések politikai és civil szervezeteinek vezetőit, hogy álljanak a polgármesterek mögé, ezzel is legitimálva a tiltakozásunkat. „Az eltiport nemzet újjászületik, de öngyilkos nemzetnek nincs feltámadás.“ Ne szaladjunk vesztünkbe, álljunk ki önmagunkért! Kelt a Felvidéken 2021.1.16-án

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Papp Sándor, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...