Tiltakozás a botrányosan állatellenes jogszabályok ellen

Tiltakozunk a botrányosan állatellenes, felelőtlen jogszabály változások - pl. a mikrochipezésel kapcsolatos legújabb rendelkezések - ellen, melyek átgondolatlanságukkal, előkészítetlenségükkel sokezer állatot juttathatnak utcára, életveszélybe!

Az állatok mikrochipes megjelölése elvileg jó, egy hatékony állatvédő módszer, DE az botrány, ahogyan 2013. január 1.-től bevezetni próbálják!

Elvileg maximum 3.500 Ft lehetne a chip beültetés + regisztrálás ára - amit nagyon sok állat-tulajdonos már nem tud a mai Magyarországon kifizetni - de sajnos ráadásul sok állatorvos megpróbál a maximált ár alól is különböző trükkökkel, pl. a +"vizsgálati díjjal" kibújni!

Az állatvédők, állatorvosok előtt ismeretes az, hogy pl. oltási időszakokban nagyon sok állatot dobnak utcára a gazdáik, mert nem tudnak/akarnak az oltásra költeni...
Hasonló várható a kötelező chipezés jelenlegi módon szándékozott bevezetése és a komoly büntetéssel való riogatás miatt is!
Ma sajnos vannak gazdák, akik önhibájukon kívül, már enni is alig tudnak adni az állataiknak, és sajnos vannak felelőtlen gazdák is, aki nem is akarnak megfelelően gondoskodni az állataikról - ez egyik sem jó, de létező jelenség!

Az állatvédők - akik önerejükből és az állatbarátok támogatásával próbálnak segíteni az állatokon - már így is jóval erejükön felül küzdenek az állatok megmentéséért, tehát a felelőtlen jogszabály változások következtében utcára kerülő állatokon már gyakorlatilag nincs több lehetőségük segíteni!
A ma még Magyarországon legtöbb településen hivatalosan támogatott sintérek tevékenysége ellen pedig már így sem véletlenül tiltakozunk, tehát AZ SEMMIKÉPP SEM ELFOGADHATÓ, HOGY MÉG TÖBB ÁRTATLANUL KIDOBOTT ÁLLAT KERÜLJÖN VÉGSŐ SORON A SINTÉREK KEZÉRE!

Az íróasztal mellett kitalált, láthatóan erős lobbiérdekeket képviselő, végig nem gondolt jogszabály módosítások erőszakos bevezetése helyett a kulturált, felelős állattartás elterjesztését biztosító megoldás véleményünk szerint a következő lenne:
KÉRJÜK először is A MIKROCHIPEZÉSRE ADOTT TÜRELMI IDŐ MEGHOSSZABBITÁSÁT, ill. kérjük a tisztelt illetékeseket, hogy a legaktívabb, legelhivatottabb állatvédők közreműködésével EGY MUNKACSOPORTOT LÉTREHOZVA biztosítsanak lehetőséget arra, hogy az állatvédelem megfelelő jogi szabályozásával megvalósíthassuk végre Magyarországon a korszerű, hatékony állatvédő módszerek átgondolt alkalmazását!