Támogatom a Budapesti Corvinus Egyetem október 26-i dolgozói fórumának állásfoglalását

A Budapesti Corvinus Egyetem polgáraként, mint az Egyetem hallgatója, oktatója, kutatója, támogató munkatársa egyetértek az október 26-i dolgozói fórum alábbi állásfoglalásával és aláírásommal támogatom azt:

"A Budapesti Corvinus Egyetemen október 26-án tartott dolgozói fórum állásfoglalása Ádám Zoltán docens azonnali hatályú elbocsátása ügyében  

Megdöbbentőnek és felháborítónak tartjuk az egyetemi vezetés e döntését. Meggyőződésünk, hogy e lépés árt az Egyetem jó hírének, árt mindannyiunknak. Szégyenbe hoz bennünket egymás előtt itt az Egyetemen, az egész felsőoktatásban, a honi nyilvánosságban és a nemzetközi akadémiai világban is, hogy az etikai ügy feltáróját bocsátja el az egyetem.

Tiltakozunk az ellen, hogy egy aláírás nélkül megjelenő, homályos utalásokkal teli közleményben tudassák velünk az Egyetem hírnevét és megítélését alapjaiban meghatározó ügyet lezáró vizsgálat eredményét.  Ez méltatlan az Egyetem közösségével szemben.

Tiltakozunk az alkalmazott eljárás ellen! Tiltakozunk az ellen, hogy az elbocsátással az Egyetem vezetése semmibe vette több mint kétszáz kollégánknak a megkülönböztetésmentes vizsgáztatás, az Egyetem erkölcsi integritása, és az etikai eljárásokat kezdeményező Ádám Zoltán kollégánk melletti nyilvános kiállását.

Tiltakozunk az ellen, hogy ellenségnek kiáltják ki azt, aki kritikát mer megfogalmazni. Követeljük, hogy Ádám Zoltánt vegyék vissza!"  

 

A fórumot szervező FDSZ-BCE Szakszervezeti Bizottsága

nevében:

Toronyai Gábor docens

FDSZ-BCE SZB-elnök.

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Toronyai Gábor láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...