Szőlőliget Lakópark problémái, avagy milyen terheket kell majd elviselni a Rákosligeten és Rákoscsaba-Újtelepen élőknek?

  Címzett: Horváth Tamás, Rákosmente Alpolgármestere

 

   Az elmúlt hetekben ellentmondó információk kaptak szárnyra a közösségi médiában a rákosligeti Szőlőhegyen megvalósítandó Szőlőliget Lakóparkkal kapcsolatban. A bizonytalanságot táplálja, hogy a településrendezési szerződés a lakosság számára láthatatlan.  Ismét csak ködösítés és titkolózás van. Kérjük ezért:

- világosan tájékoztassák a polgárokat, hogy a lakópark forgalomszervezése miképp lesz megoldva, mivel garantálják, hogy a ligeti és újtelepi polgárok nyugalmát nem zavarja majd a lakópark forgalma.

- tájékoztassák a polgárokat, hogy a lakópark létrehozásával járó egészségügyi, szociális, oktatási nehézségeket miképp kívánja megoldani az önkormányzat, mi lesz ennek a pénzügyi és humán erőforrás fedezete.

- hozzák nyilvánosságra a beruházóval kötött településrendezési szerződést! Tisztázzák, hogy miért változott a munkahelyteremtő elképzelést felvázoló hajdani Szőlőhegyi projekt lakóparki beruházássá! Mi lesz a sorsa a többi területnek, a korábbi településrendezési szerződésnek?  Mi a garancia arra, hogy a mostani beruházó nem marad adós a kerületnek százmilliókkal, mint a BOH Hungary Kft. mellyel szintén ez az önkormányzati vezetés kötötte meg a településrendezési szerződést erre a területre is?

   A Szőlőliget Lakópark létrehozásáról a polgárokat nem kérdezték meg, pedig korábban a nyilvánosságot ígérték. Az építkezés úgy tűnik tény, de az itt lakóknak koránt sem mindegy, hogy az milyen módon valósul meg és mennyire teszi élhetetlenné Rákosligetet és Rákoscsaba-Újtelepet. Hisszük, hogy van jó megoldás, melyhez a transzparencia és az őszinte beszéd vezet. 

Csatlakozz, ha Te is itt élsz és a jövőben is itt szeretnél élni!

 

question-mark-2110767_960_7202.jpg

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Gergely Bálint Viktor petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...