Szőlőliget Lakópark problémái, avagy milyen terheket kell majd elviselni a Rákosligeten és Rákoscsaba-Újtelepen élőknek?

Címzett: Horváth Tamás, Rákosmente Alpolgármestere

Az elmúlt hetekben ellentmondó információk kaptak szárnyra a közösségi médiában a rákosligeti Szőlőhegyen megvalósítandó Szőlőliget Lakóparkkal kapcsolatban. A bizonytalanságot táplálja, hogy a településrendezési szerződés a lakosság számára láthatatlan.  Ismét csak ködösítés és titkolózás van. Kérjük ezért:

- világosan tájékoztassák a polgárokat, hogy a lakópark forgalomszervezése miképp lesz megoldva, mivel garantálják, hogy a ligeti és újtelepi polgárok nyugalmát nem zavarja majd a lakópark forgalma.

- tájékoztassák a polgárokat, hogy a lakópark létrehozásával járó egészségügyi, szociális, oktatási nehézségeket miképp kívánja megoldani az önkormányzat, mi lesz ennek a pénzügyi és humán erőforrás fedezete.

- hozzák nyilvánosságra a beruházóval kötött településrendezési szerződést! Tisztázzák, hogy miért változott a munkahelyteremtő elképzelést felvázoló hajdani Szőlőhegyi projekt lakóparki beruházássá! Mi lesz a sorsa a többi területnek, a korábbi településrendezési szerződésnek?  Mi a garancia arra, hogy a mostani beruházó nem marad adós a kerületnek százmilliókkal, mint a BOH Hungary Kft. mellyel szintén ez az önkormányzati vezetés kötötte meg a településrendezési szerződést erre a területre is?

A Szőlőliget Lakópark létrehozásáról a polgárokat nem kérdezték meg, pedig korábban a nyilvánosságot ígérték. Az építkezés úgy tűnik tény, de az itt lakóknak koránt sem mindegy, hogy az milyen módon valósul meg és mennyire teszi élhetetlenné Rákosligetet és Rákoscsaba-Újtelepet. Hisszük, hogy van jó megoldás, melyhez a transzparencia és az őszinte beszéd vezet.

Csatlakozz, ha Te is itt élsz és a jövőben is itt szeretnél élni!

question-mark-2110767_960_7202.jpg

Az aláírással felhatalmazom Gergely Bálint Viktor petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.