Válságban a Magyar Állatvédelem!

Kormányintézkedéseket vár a Magyar társadalom!

Bizonyára mindenki tapasztalja azt, hogy az állatorvosi költségek lassan megfizethetetlenek: Pl.  Ivartalanítás. Minden valószínűség szerint mindenki látja azt, hogy mennyi a kóbor kutya / macska az utakon, a pincékben, bokrokban, falvakban városokban egyaránt. Ha az ivartalanítás költsége megfizethetőbb lenne vagy (Ingyenes)

sokkal kevesebb kóbor állat lenne az országban szerteszét. Ma Magyarországon 3000000 kóbormacska, és közel ugyan ennyi kóborkutya él az utcákon, tereken, parkokban, pincékben, elhagyatott telkeken, házakban.Jó lenne megállítani ezt a folyamatot. Mivel az összes Menhely és ideiglenes befogadó teltházzal működik, kilátástalan a működésük, mert nem tudják fenttartani a magas költségek miatt magukat  ami amúgy a kormány feladata lenne, és nem a civil lakosságé, és mint tudjuk, az állatmentők 99,9 %-a civil emberekből áll.

Ezért az alábbi javaslatcsomagot terjesztjük a parlamenti törvényhozók elé.

állatok megjelölése, adatbázisba való rögzítése

kkényszer ivartalanítás törvényerőre emelése

állatorvosi díjszabás  egységesítése maximalizálása

az állatok tartási körülményeinek ellenőrizhetősége

Az állatmenhelyek mentesüljenek a magas energiaárak megfizetése alól.

A kormány biztosítsa az állatmenhelyek, és állatvédők  részére a megfelelő mennyiségű, és minőségű eledelt az állatoknak.

Kérjük a kormány sürgős intézkedését

INDOK

Mert az ivartalanítás hijányában tömegével születnek a gazdátlan állatok

Mert a megfizethetetlen állatorvosi költségek miatt tömegével kerülnek az  utcára az állatok

mert a kolóniába verődött erdő,  kukoricás,parkoló, pince, piac STB állatok járványos megbetegedéseket termelnek ki

Mert a társadalom már telítődött nincs gazdásítás már így rengeteg állat van élete végéig   ketrecben letöltött életre ítélve

mert az állatmentők főként a támogatás nélküli civil családi állatmentők a létezésük alsó határára kerültek jelenleg kilátástalan helyzetben vannak.

JAVASLAT:

1.       minden egyes hobbi állat első körben kutya, és macska Microhippel történő megjellölése adatai országos adatbázisba történő felrögzítése szükség esetén szociális alapon támogatva

2. Minimum egy évig az állam által finanszírozott erre a célra létrehozott minden önkormányzatnál az állatvédelmi kommandó  egy civil plusz egy rendőr segítségével lebonyolított és ellenőrzött kényszer ivartalanítás egyes a hatodik hónapot betöltött nem tenyésztési  célú hobbiállat  esetében

3. az elszabadult ivartalanítási díjak tételes átvizsgálása

4.       indokolatlan ügyeleti díjak konzultációs díjak megszüntetése után egységes hatósági díjszabással történő  szabályozása.

5.        az állatokról szóló adatbázis évenkénti kötelező frissítése  a tulajdonosok önbevallása által szükség esetén szúrópróbaszerű vagy tételes ellenőrzése

Az aláírással felhatalmazom Aranka Halmi petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.