Szabad taxikat, szabad piacot Budapestre! - petíció a hatósági árak ellen

tiltsákbea1.jpg

Budapesten a fizetésekhez képest a harmadik legdrágább a taxis közlekedés az európai fővárosok között, miközben utasok százai hiába is próbálkoznak taxit találni maguknak. A fideszes városvezetés ennek ellenére április 25-én úgy döntött, hogy tovább emeli taxizás árát.

A 450 forintos alapdíj 700-ra emelkedik, a kilométerdíj 280 forintról 300-ra, a percenkénti várakozási díj pedig 70 forintról 75-re. Kezdeményezzük, hogy a budapesti utazó közönség érdekében a fővárosi közgyűlés törölje el a budapesti taxirendeletet és ezzel együtt a hatósági árakat is.

A Tarlós-féle taxirendelet miatt teljesen eltorzult a piac, nincs összefüggés a színvonal és a díjazás között. A fuvarszervezők a főpolgármesterrel mutyiznak az árak emelése érdekében. Az érvényben lévő szabályozás sem az utasoknak, sem a taxisoknak nem jó, kizárólag néhány, a piacot felosztó cég érdeke ennek a helyzetnek a fenntartása.
Ez elfogadhatatlan, ezen változtatni kell!


a)     Kezdeményezzük, hogy a rekordmagas hatósági ár helyett valódi árverseny legyen a szolgáltatók között. Töröljék el a hatósági árakat!

b)    Kezdeményezzük, hogy a főváros a közbringa rendszerhez hasonlóan támogassa a közösségi autómegosztást. (carsharing) Adókedvezménnyel támogassa főváros a közösségi autózást!

c)     Kezdeményezzük, hogy átlátható és egyértelmű adózási, engedélyezési és fogyasztóvédelmi szabályozás mellett újra elérhetővé váljon az Uber Budapesten.

d) sokkal összefogottabb és szigorúbb fellépést az utazóközönségnek és a taxistársadalomnak is mérhetetlen károkat okozó taxishiénák ellen

Ellenőrizhető, mindenki által minősíthető, biztonságos és megbízható személyszállítást a budapestieknek! 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Szabadai Viktor petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...