Sóskúti út, Szovátai u., Fűtő u., csomópontjának forgalomcsillapítása a Sóskúti út felől

 Összefoglalva

Egyetért-e Ön azzal, hogy átirányítsák a forgalmat a Sóskúti útra a Szendrői u. felől így még jobban leterhelve a Sóskúti út, Szovátai u., Fűtő u. kereszteződését?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fundoklia-völgyből érkezők a Sóskúti út felé legyenek átirányítva a Szendrői u. felől, ami becsatlakozik a Sóskúti út, Szovátai u., Fűtő u. csomópontba, ezzel hosszas várakozásra kényszerítve a Fundoklia-völgyből érkezőket?

Egyetért-e Ön azzal, hogy átirányítsák a forgalmat a Sóskúti útra a Szendrői u. felől, ezzel még jobban leterhelve a csomópontot, és így ellehetetlenítve a Fenyves-Parkvárosból a Fűtő utca felől érkezők kikanyarodását a főútra?    

Amennyiben a három kérdésre a válasza nem, úgy aláírásával támogassa a kezdeményezést.   

A petíció célja a forgalom lassítása és a forgalom csillapítása a lakó övezetekben. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy nem kívánjuk lezárni a Sóskúti utat, mert tudjuk ki kell vennie a forgalomból a részét, ezért kérésünk arra irányul, hogy a megfelelő előkészítések nélkül ne kerüljön sor a forgalmi rend megváltoztatására. 

A Sóskúti út a Szovátai u. és a Fűtő u. kereszteződés nem alkalmas arra, hogy a Sóskúti út felől még több gépjárművet oda tereljenek, mert ez nem csak a Sóskúti út visszadugulását fogja eredményezni, hanem a Fűtő u. torlódását is, ugyanis KRESZ szerint ők az utolsók akik behajthatnak a kereszteződésbe így Fenyves-Parkvárosból érkezőknek is jelentős dugókkal kell számolniuk. Ezenkívül a csomópont balesetveszélyes mind járművel mind gyalogosként. A kilátás akadályozott a Sóskúti út felől jobbra a Szendrői u. felé a szabálytalanul várakozó gépjárművek miatt. 

  Továbbá:

20/1984. (XII. 21.) KM rendelet az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről

4. §

(1) Az utak forgalmát úgy kell szabályozni (a forgalmi rendet úgy kell kialakítani), hogy a közlekedés résztvevői biztonságosan, gyorsan és zavartalanul közlekedhessenek.

(3) A forgalomszabályozás során figyelembe kell venni a szabályozandó út (útszakasz, útkereszteződés) - közlekedésbiztonsági helyzetét és annak időbeni változásait, - forgalmának biztonságát és zavartalanságát befolyásoló környezet, - forgalmának nagyságát, összetételét és annak változásait, - műszaki jellemzőit, - környezetének településrendezési és környezetvédelmi szempontjait.

(4) A forgalomszabályozás során kiemelt figyelmet kell fordítani - a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedésére, - az útkereszteződésekre, - a vasúti átjárókra.

Összefoglalva, a jelenleg is nehezen járható kereszteződés Sóskúti út a Szovátai u. és a Fűtő u. és ezt a terhelt kereszteződést tovább szeretnék terhelni úgy, hogy a

4§ (1) (2) (3) pont teljesen mást irányoz elő.  

Ezek nem ajánlások, hanem alapfeltételei a forgalmi rend változás megvalósításának. Így a törvényi leírás alapján sem lehet megvalósítani a forgalmi rend változást biztonságossan. Először meg kell teremteni annak feltételeit és utána lehet módosításokat végrehajtani.  Felelősen csak akkor lehet módosítani a forgalmi rendet, ha megvalósul a biztonságos csomópont létrehozása.

Ez alatt értjük: A csomópont irányítása fényjelzőkészülékkel/körforgalommal történjen. Kijelölt gyalogátkelőhelyeket létesítsenek minden irányból. Építsenek ki járdát a gyalogosok számára az út teljes hosszában, ahol átmehetnek az úttesten (mind kétoldalt). Amíg ezek az intézkedések nem történnek meg a balesetek elkerülése érdekében ne módosítsák a forgalmi rendet, csak ha a feltételek adottak. 


Parkváros forgalomcsillapítás    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Parkváros forgalomcsillapítás petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...