S25 újra a KÖKI-be

Petíció azért, hogy a Budapest- Kunszentmiklós-Tass menetrend szerinti, ingázókat szállító S25 elővárosi vasútvonal 2020.márcus 20. után újra a Kőbánya-Kispest állomásra érkezzen.

1391322.jpgMa a déli peremkerületek (Soroksár, Pesterzsébet) és a Dél-Pest megyei települések (Dunaharaszti, Dunavarsány, Taksony, Kiskunlacháza, Délegyháza) Budapesttel történő összeköttetése az egyik legfontosabb problémája a régiónak.

Az utóbbi években ebben a régióban számottevően megnőtt a lakosságszám, ez jól látszik a Mávcsoport statisztikáin is. Akik ebbe a régióba költöztek valószínüleg jóelőre felmérték a közlekedési lehetőségeket. Ennek tudatában terveztek új állást, gyermekeiknek iskolázási lehetőséget, vagy éppen nyugdíjas szüleiknek könnyű akadálymentes (pl. alacsonypadlós járatok) bejutást a fővárosba. Mivel az S25 járat évek óta Kőbánya-Kispest végállomás felé közlekedett, így az említett régióban régebb óta élők is alkalmazkodtak már ehhez az útvonalhoz.

2019 április 7-től az S25 Budapest — Kunszentmiklós-Tass között közlekedő járat új ideiglenes Keleti pu. végállomása sokak számára egy megkerülhetetlen kényszerhelyzetet szült. Kőbánya-Kispesti régióba vagy esetleg az M3 metró vonalára választott iskola, munkahely vagy esetleges minimális erőfeszítéssel (fontos az idősebbek számára) elérhető bevásárlási lehetőség így veszélybe került.

A Kőbánya-Kispesti végállomás visszaállításával nem kerül veszélybe a gördülékeny közlekedés azok számára sem akik a kelenföldi régiót választották célállomásként, hiszen ma már könnyen utazhatnak tovább vonattal vagy akár az 1 villamossal mely immáron meghosszabított útvonalon közlekedik a Kelenföldi pu.-ig. Ugyanígy az 1-es villamos jelent alternatívát (Puskás F.Stadionok megállótól) azok számára akik az M2 metró vonalával terveztek, hiszen napközben a villamos 5 perces sűrűséggel közlekedik.

Mindezek figyelembevételével kérjük a kormány, a főváros és a MÁV képviselőit, hogy 2020.március 20. után állítsák vissza az eredeti menetrendet Kőbánya-Kispest végállomással.

Pesterzsébet, Soroksár, Dunaharaszti, Dunavarsány, Taksony, Kiskunlacháza és Délegyháza lakói

A 2018. május 25-től hatályba lépett Európai Adatvédelmi (GDPR) kötelezettség alapján, az aláírásokat kizárólag ehhez a célhoz kérjük, aki nyilvánossá tette adatait, annak nevével együtt aláírását Budapest főpolgármestének adjuk át. Lehetséges adatkezelők ezenkívül: Budapesti Közlekedési Központ, MÁV, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.  A peticiok.com adatvédelmi szabályzata az oldalon elolvasható

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Dr. Kótis László, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook