Rendes Iskolákat Akarunk!

Magyarország ma a hasonló fejlettségű országoknál, például a szomszédjai többségénél is kevesebbet költ az általános iskolásaira. Szlovákia 60%-kal több, Lengyelország majdnem kétszer annyi pénzt ad egy általános iskolás oktatására. A rendszert részben már ma is mi tartjuk fent, a saját zsebünkből fizetve az extrákat.

Tömegével vannak leromlott épületek, osztálytermek, a Vatera pedig tele pedagógus-álláshirdetésekkel, mert ezrével hiányoznak szakképzett tanárok. A gyerekeinknek egyetlenegy gyerekkoruk van, nem akarjuk, hogy ezt elpuskázzák azok a döntéshozók, akik már kimenekítették a sajátjukat az állami iskolarendszerből. Addig megyünk, míg valódi vita, és intézkedések nem lesznek az ügyben, hogy csökkenjenek a különbségek az egyes iskolák között.

A pénz már most is van erre a költségvetésben, csak éppen nem megfelelően osztják el. Mindannyian ismerjük azokat a felháborító példákat, amelyre számolatlanul költ az ország pénzt, miközben a jövő generációjára alig jut.      

  • Ma a pedagógusok egy része kényszerből áll inkább pénztárosnak valamely nagyobb áruházban, mert el kell tartsa a családját; ezért követeljük, hogy haladéktalanul dolgozzanak ki olyan ösztönzőrendszert, amellyel biztosítható a szaktanári ellátottság minden iskolában!
  • Ma könnyen akad pénz iskolai lőtérre és honvédelmi intézkedési tervre, miközben egyes iskolákban szétrohadnak a WC-k, düledeznek a falak és hiányoznak a rendes tanítás feltételei; ezért követeljük, hogy azonnal mérjék fel az ország összes iskoláját, és egy éven belül végezzék el az intézmények szükséges fizikai állapotjavítását!
  • Azért államosították az iskolákat, mert ezzel biztosítható az egyenletes minőség és az esélyegyenlőség; a kutatások viszont növekvő szegregációt és növekvő teljesítmény-különbséget mutatnak; ezért követeljük, hogy objektív mutatók (szaktanári ellátottság, fizikai körülmények, továbbtanulási eredmények, és hozzáadott érték) alapján végzett kutatásban számoljanak be a vállalásuk teljesítéséről, és azonnal hajtsanak végre valódi esélyegyenlőségi és integrációs programot a közoktatásban!
  • Ma egy felekezeti iskolába járó gyermek után az állam több mint háromszor annyi szabadon felhasználható támogatást ad, mint a saját iskolájába járó gyermek után; ezért követeljük, hogy azonnal szüntessék meg a gyerekeink közötti különbségtevést, és az állami iskolák is pontosan ugyanolyan támogatást kapjanak, mint az egyháziak!      

Rendes Iskolákat Akarunk! Facebook csoport    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Rendes Iskolákat Akarunk! Facebook csoport petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...