Rakják el a boltok a pénztár mellől az édességet és a játékot

Magyarországon egyre nő a túlsúlyosak aránya, már a negyedik helyen állunk világviszonylatban (csak az USA, Mexikó és Új-Zéland előz meg minket).  A 15 év alatti magyar gyerekek 16 százaléka túlsúlyos, ami az elmúlt 10 évben 3,5%-al nőtt. Szülőként állandó harcot folytatunk gyermekeink egészsége és biztonsága érdekében és ez a harc napról napra nehezebb. A folyamatos kísértésnek még mi felnőttek sem mindig tudunk ellenállni, hát még egy gyerek, aki nincs is tisztában a következményekkel.

Ha boltba megyek az édesség részleget elkerülhetem, de a pénztárnál muszáj megállnom, sőt gyakran sokáig várakoznom. Ha a gyerek is velem van akkor ő is végignézheti az édességek hatalmas kínálatát, vagy a szeme elé helyezett játékokat.

Nem akarok nap mint nap emiatt veszekedni a gyerekemmel, ugyanakkor azt sem akarom, hogy az említett 16%-ba tartozzon.

Ezzel az aláírásgyűjtéssel az a célom, hogy a boltok változtassák meg a marketingstratégiájukat és ne helyezzenek édességet a pénztárak mellé, se játékokat, kitéve ezzel a szülőket felesleges veszekedésnek, a gyerekeket (és a felnőtteket is) olyan kísértésnek, aminek borzasztóan nehéz ellenállni.

Ha elég sokan aláírjuk akkor talán a boltok elpakolják a pénztár mellől a sok édességet. Ha pedig nem, akkor talán a központi döntéshozók figyelmét fel tudjuk hívni.

Az aláírok személyes adatait kizárólag a fenti cél érdekében kezeljük és harmadik személynek át nem adjuk. (Boltok és döntéshozók felé is csak az aláírók számát jelezzük.)

Az aláírással felhatalmazom dr. Horvátth Sarolta petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.