Rakják el a boltok a pénztár mellől az édességet és a játékot

Magyarországon egyre nő a túlsúlyosak aránya, már a negyedik helyen állunk világviszonylatban (csak az USA, Mexikó és Új-Zéland előz meg minket).  A 15 év alatti magyar gyerekek 16 százaléka túlsúlyos, ami az elmúlt 10 évben 3,5%-al nőtt. Szülőként állandó harcot folytatunk gyermekeink egészsége és biztonsága érdekében és ez a harc napról napra nehezebb. A folyamatos kísértésnek még mi felnőttek sem mindig tudunk ellenállni, hát még egy gyerek, aki nincs is tisztában a következményekkel.

Ha boltba megyek az édesség részleget elkerülhetem, de a pénztárnál muszáj megállnom, sőt gyakran sokáig várakoznom. Ha a gyerek is velem van akkor ő is végignézheti az édességek hatalmas kínálatát, vagy a szeme elé helyezett játékokat.

Nem akarok nap mint nap emiatt veszekedni a gyerekemmel, ugyanakkor azt sem akarom, hogy az említett 16%-ba tartozzon. 

Ezzel az aláírásgyűjtéssel az a célom, hogy a boltok változtassák meg a marketingstratégiájukat és ne helyezzenek édességet a pénztárak mellé, se játékokat, kitéve ezzel a szülőket felesleges veszekedésnek, a gyerekeket (és a felnőtteket is) olyan kísértésnek, aminek borzasztóan nehéz ellenállni. 

Ha elég sokan aláírjuk akkor talán a boltok elpakolják a pénztár mellől a sok édességet. Ha pedig nem, akkor talán a központi döntéshozók figyelmét fel tudjuk hívni.

 

Az aláírok személyes adatait kizárólag a fenti cél érdekében kezeljük és harmadik személynek át nem adjuk. (Boltok és döntéshozók felé is csak az aláírók számát jelezzük.)