Práter utcai Rendőrség tartson nyári éjszakai ügyeletet

"Felhívás petíció aláírására


Kedves "Szigony negyed" lakótársak!


Valószínűleg minden, a környéken élő lakos tapasztalta a tavasztól-őszig tartó időszakban, éjszakánként, a pihenést és nyugodt alvást zavaró hangoskodást a Losonci tér és az Illés utca felől.


Sajnos, nappal ezeken a helyeken a lakóházak tövében rengeteg eldobott tűt, flakont, zacskót és feltehetően prostitúció következtében ott hagyott óvszert és egyéb fertőző hulladékot lehet találni.


A petíciót megfogalmazó lakók úgy gondoljuk, hogy mindannyiunknak jogunk van a nyugodt, egészséges lakhatáshoz és a pihentető alváshoz, ezért ebben a petícióban kérjük az illetékes szerveket, hogy a késő tavaszi és kora őszi időszakban a Rendőrség új, Práter utcai Körzeti Megbízotti Irodája tartson éjszakai ügyeletet, mivel a problémák legnagyobb része az esti óráktól kezdődnek, amikor az Iroda már zárva van.
Éjszakai ügyelet esetén, a lakossági bejelentés alkalmával rögtön lehetne intézkedni, illetve az éjszakai ügyeleti rendszer is visszatartó erő lenne.


Ha egyetértesz ezzel a kéréssel, kérünk, írd alá a petíciót, hogy felhívjuk a figyelmet a fent vázolt problémára és kérjük a hatóságok segítségét!

Aláírás után oszd meg a petíciót, hogy más is hozzájusson és aláírhassa!

Köszönjük a figyelmed!"

 

Részletek Magyarország Alaptörvényéből

VI. cikk

(2) Az állam jogi védelemben részesíti az otthon nyugalmát.  

XXI. cikk

(1) Magyarország elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez.  

XXII. cikk

(1) Az állam jogi védelemben részesíti az otthont. Magyarország törekszik arra, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeit és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést mindenki számára biztosítsa.

(2) Az emberhez méltó lakhatás feltételeinek a megteremtését, továbbá a közterület közcélú használatának védelmét ....

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Molnár Zoltán, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook