Mentsük meg a Petőfi-kilátót!

(Panoráma a Petőfi-kilátóból)

Ez a petíció azon nemes ügynél fogva indult, hogy megmentse a Bükk-hegység egyik legszebb panorámájával rendelkező pontján található Petőfi-kilátót. A kilátó tulajdonosi, jogi háttere rendezetlen, kesze-kusza. Ezért még az állagmegóvási munkálatok is nehézkések. A kilátó műszaki állapota évről-évre egyre rosszabb, 2015 év végétől, pedig a legszebb panorámát adó felsőszint már lezárásra is került, ugyanis az ott tartózkodás életveszélyes.

Bízunk abban, hogy minden jóérzésű, a hazáját, a természetet szerető ember aláírja ezt az online petíciót, támogatva ezzel ezt a nemes kezdeményezést. Az aláírások számát tekintve a célunk az, hogy legalább annyi összejöjjön, amennyi elég lehet ahhoz, hogy elgondolkodtassa azokat a szerveket, szervezeteket, melyek tehetnek a kilátó minél további fennmaradásáért. Ezres nagyságrendű aláírás összegyűlése után azt eljutattjuk a terület vagyonkezelejőnék, hogy "jó gazda gondosságával" kezelje azt, ami az övé.

Valamint, kihasználva azt, hogy napjainkban a természetjárás és a hozzá szorosan kapcsolódó környezetvédelem rendkívüli jelentőségű és komoly állami támogatás áll mögötte, szeretnénk elérni, hogy a jövőbeni lehetőségekhez mérten a kilátó meg is tudjon újúlni.

Megkérünk nyomatékosan mindenkit, hogy kerülje a hozzászólásoknál a politikai megnyilvánulást. A kilátó megmentése civil kezdeményezés, mely független bármilyen politikai szervezettől. Épp ezért, a politikai tartalmú kommentárok törlésre kerülnek. Emiatt megértésüket kérjük!

 

 

 

A kilátóról bővebb információt itt találhat a kedves érdeklődő:

A Bálvány wikipédia oldala:

https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1lv%C3%A1ny_(hegy)

Képek, alapvető információk a Túrabázis oldalán:

http://www.turabazis.hu/latnivalok_ismerteto_4766

A rendezetlen és bizonytalan helyzetről egy cikk a Természetjáró.hu-n:

http://termeszetjaro.hu/cikk/a_petofi-kilato_sorsa_is_rendezetlen

Érdekes cikk a Turista magazin honlapján:

http://www.turistamagazin.hu/65-eves-a-petofi-kilato-a-turista-osszefogas-peldakepe.html