Peticiok.com

Mentsük meg a Petőfi-kilátót!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Vendég#1 Jan 07, 2016, 20:40
Azért írtam alá, mert szeretem a természetet, sokat járok kirándulni a Bükkbe !
Vendég#2 Jan 07, 2016, 21:27
A Bükk a mindennapjaim része. Itt nőttem fel. Itt töltöm a szabadidőmet.
Vendég#3 Jan 08, 2016, 03:39
Szeretek a Bükkben túrázni. És egyik nevezetes kilátója.
Vendég#4 Jan 08, 2016, 07:34
Csodálatos látványt nyújt a kirándulok számára és egy örök értéke a Bükk hegységnek, amit meg kell őriznünk a gyermekeink számára is!
kamilla#5 Jan 08, 2016, 07:40

Gyerekkorom óta egyik kedvenc helyem. Megértem már egy felújítást akkor lett a mostani kinézete és nagyon jó lenne ha ez ismét megtörténne. Annyi sok szép hely van a Bükkben mellyet hagytunk lepusztulni,benőni...ez a kilátó ne jusson ilyen sorsra. És tudom nem is fog.....

Vendég#6 Jan 08, 2016, 07:54
Az életünk lényege, hogy a hegyek tetejéről körbe tekinthessünk. Vannak fontos helyek, ahonnan ezt kiváltképpen jó, ha megtehetjük! A Bálvány is ilyen.
Vendég#7 Jan 08, 2016, 08:00
Ez még nagyon kevés aláírás! Közel 10 000 embernek tetszik. Ha 1000 ft-ot ad mindenki abból lehet, hogy fel lehetne újitani.
Vendég#8 Jan 08, 2016, 08:21
Nem szabad az ilyen természeti kincseinket elfecsérelni. Nagyon szép csodálatos kilátás a Bükk természeti szépségeire, nagyon jó a természetben kikapcsolódó embereknek hogy egy ilyen csodálatos kilátásban gyönyörködhetnek!
Anonymous#9 Jan 08, 2016, 08:56

.

Én szívből remélem, hogy nem rombolják le a Petőfi kilátót, hisz ez egy nagyon csodálatos hely!!! Ha kell, én támogatom pénzben is, hogy megmaradjon az utókor számára is.

Vendég#10 Jan 08, 2016, 09:57
Mert a Bükk gyönyörű szép és minél többet látunk belőle, annál jobb!
Vendég#11 Jan 08, 2016, 10:18

A kilátó állami tulajdon és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kezelésében van évek óta. Nem értem, hogy miért nem adják vissza a természetjáróknak. Amíg a diósgyőriek kezelésében volt, karbantartották. Az ország egyik legszebb hegyén az ország egyik legszebb kilátását nyújtja nekünk. Összefogással mentsük meg!

This comment has been removed by the author of the petition.

Reason for the removal: A terület Heves megyéhez tartozik. Semmi köze hozzá Miskolc polgármesterének. A kezdeményezés teljes egészében politika mentes, ezért törlöm a hozzászólást! Megértésében bízva.

This comment has been removed by the author of the petition.

Reason for the removal: Politikai sallangoktól mentes a civil kezdeményezés, ezért a hozzászólást törlöm.

Péter Pázmándi#14 Jan 08, 2016, 13:22

Re:

#7: -  

Nem anyagi segítséget várunk. Ez a civil kezdeményezés nyomóerőt szeretne jelenteni azokra a szervekre nézve, akik tudnak tenni a kilátó fennmaradásáért.

J#15 Jan 08, 2016, 13:46

Nem akarom hogy bármit lebontsanak!

Vendég#16 Jan 08, 2016, 16:13
A kilátók azok közé a természetbarát ismeretterjesztő és élményt adó létesítmények közé tartoznak, amelyek legcélszerűbben szolgálják minden nemzeti park eredendő célját: megmutatni az embereknek, mink van, mire kell vigyáznunk! Bánkút ráadásul kiemelt turista célpont, amely különösen figyelmet érdemel!
Vendég#17 Jan 08, 2016, 16:32
Mentsük meg a Petőfi-kilátót!
erla#18 Jan 08, 2016, 17:07

Ez a Bükk része!!!! Már gyerekkoromban is voltam fenn, emlékszem a felső szintre egyszerre csak 5 ember mehetett fel!!! Mentsük meg!!!

Vendég#19 Jan 08, 2016, 17:29
Mert egyszerűen imádom a bükköt . Sajna pedig minden épitmény állaga romlik benne évről-évre.
Vendég#20 Jan 08, 2016, 18:31
Azért, hogy sokan élvezhessék a Szép Bükki panorámát, ahonnan néha még a Tátra is látható.
Vendég#21 Jan 08, 2016, 19:37
Három turista egyesületnek is tagja vagyok. A B-A-Z megyei Természetjáró Szövetség évek óta küzd a kilátóért, de eddig eredménytelenül. Bízom benne, hogy ez a megmozdulás sikerrel fog járni. Szeretnék a Magas-Tátrában ismét a kilátóból gyönyörködni.
Vendég#22 Jan 08, 2016, 21:15
Mert imádom a természetet és szeretek túrázni! :*
Vendég#23 Jan 08, 2016, 21:44
Gimnáziumi éveim alatt minden télen voltunk Bánkúton sítáborban. Nagyon-nagyon sok kedves emlék fűz a kilátóhoz... Később gyakran megfordultam ott. Imádom azt a helyet. A szívem szakad meg érte, hogy hagyják elpuszulni. Ennyi a minimum, amit megeszem a "kevenc" kilátómért!!!
Vendég#24 Jan 09, 2016, 07:07

Kis gyermek voltam, amikor ez a vasszerkezetű kilátó épült. A vascső elemeket a Bükköt szerető turisták kézben szállították fel Garadnától a Bálványra .Tizenkét éves koromtól kedvenc helyem volt a Bálvány. Amikor megengedhettem, a bánkúti turistaház padlásán aludtam, máskor a kis, vulkanit sziklák szélmentes tövében, majd a bánkúti filmforgatásból visszamaradt kulissza házban, amíg valaki birtokába vette.

Ez a kilátó a bükki turizmus ős- és aranykorának az emlékműve, meg kellene őrizni. Hiszen minden darabját a Bükköt szerető emberek kézben, gyalog szállították a helyszínre.

Vendég#25 Jan 09, 2016, 08:08
Minden ami érték, minden ami a természethez kapcsolódik, szolgálja az idegenforgalmat és egészséges életmódot, azt támogatom.