Petíció Zebegény község élhető településközpontjáért

Zebegény község Önkormányzata 900 millió forint támogatást kiván fordítani a faluközpont lényeges átalakítására.A pályázati pénzt településközpont komplex fejlesztéséhez, felújításához, korszerűsítéséhez adták. 

2020 nyara rávilágított arra, hogy a megnövekedett turistatömegeket jelen állapotában nem bírja el a település: nincs elég szolgáltatóegység, a meglévők nem képesek kiszolgálni ekkora tömegeket, a parkolás nem megoldott a településen. Kérjük, hogy az Önkormányzat a fejlesztések során vegye figyelembe az alábbi szempontokat.

A tervezett beruházások  jelenlegi formájukban nagymértékben megterhelnék a település központjának, már ma tarthatatlan zsúfoltságát, új szálláshelyek, parkolók, étterem, kávézó építésével. Az ide látogatók számát úgy megnövelve, hogy a településen kívül létrehozott parkolók nélkül  mind a turisták, mind a helyiek számára élhetetlen lenne a helyzet.

Szeretnénk elérni, hogy olyan tervek készüljenek: 

-  amely nem támogatja a tömegturizmust,

- melynek nyomán elkészülő beruházás fenntartására, karbantartására, gondozására konkrét számításokkal alátámasztott garancia van,

- előtérbe helyezi a meglévő  épületek teljes felújítását és korszerűsítését, azok részleges javítgatása helyett, továbbá elavult felújításra szoruló vezetékrendszerek cseréjét, csapadékelvezetést, stb.,

- ne tervezzen indokolatlan beruházásokat (pl. állandó szinpad)

-mutasson konkrét terveket a településre érkező turisták fizetős parkolási lehetőségére, a településközponton kívül.

  Az aláírt petíciót 2021. január 25 ig várjuk.

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Dr. Böőr Katalin, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...