Petíció Margócsy István professzor úr nyugdíjazása ellen

Tisztelt Dékán Úr!

Mi, az egyetem jelenlegi és volt diákjai, a felsőoktatás és a magyar kultúra sorsáért aggódók megrendülve látjuk, hogy Ön az egyetem forráshiányára hivatkozva egyik legkedveltebb tanárunkat, Margócsy Istvánt nyugdíjba küldi.

Önt nyilvánvalóan az emberiesség vezeti, mikor az egyetem már nyugdíjazható tanárainak elbocsátásával kívánja megoldani az
ELTE pénzügyi problémáit.

Valóban így olyan dolgozóktól válik meg, akik ezután meg tudnak élni, ki tudják fizetni majd különféle esedékes számláikat. Kérjük viszont T. Dékán Urat, hogy ezek mellett az egyetem érdekeit, a mi érdekeinket is tartsa szem előtt.

Az egyetemen tanító szakemberek, mint azzal tudósként Ön is tisztában van, nem mindenben hasonlíthatóak az élsportolókhoz vagy a topmodellekhez: például abban sem, hogy éveik számának növekedésével nem feltétlen a szakmai hanyatlásuk következik be. Sőt.

Az Ön által pihenőpályára küldött Margócsy István tanár úr nagy tiszteletnek örvend az egyetemi diákság körében, egyike azoknak, akik az ELTE hírnevét megalapozzák, az ő oktatói munkája miatt fontos számunkra az egyetem. Egyike azoknak, akiknek a BTK a jó hírét köszönheti, amire Dékán úr is méltán büszke.

Margócsy István átformálta és számunkra is fontossá tette a Petőfi-kutatást, emellett legendásan jó tanár, és nem szeretnénk, ha pusztán legendává kövülne!

Tisztelt Dékán úr, kérjük, bírálja felül korábbi döntését, s az egyetem hírnevét jelentő tanárok nyugdíjaztatása helyett próbáljon más megoldást találni az egyetem pénzügyi problémáinak megoldására!

Bízva megértésében.
A diákság, a volt diákság, a magyar kultúrát és a felsőoktatást fontosnak tartók nevében,