Petíció az Y-híddal kapcsolatban

Miskolcon a martintelepi, szirmai és környékbeli települések közlekedését érintő rendkívül fontos beruházás előkészítése során tapasztalt eljárásban a lakosság magára lett hagyva. Alulírottak tiltakozunk amiatt, hogy elmaradt a helyiek számára észrevételi lehetőséget biztosító tájékoztatási, egyeztetési folyamat.

Bár fejlesztésre szükség van, de nem mindenáron, csak akkor,

- ha ezzel javul a miskolci belvárosba való bejutás lehetősége,

- ha nem alakít ki újabb gócpontot,

- ha valamennyi közlekedési forma érdekeit figyelembe veszik, pl. kerékpársáv épül.

Ezen túlmenően kérünk mihamarabb a részletes tájékoztatást arról, hogy a jelenlegi ismeretek alapján várhatóan 1,5-2 éves beruházási időszakban milyen alternatív közlekedési lehetőségeket kívánnak biztosítani a lezárandó útszakaszt igénybe vevő, kb. 20 ezer ember számára, hogyan oldható meg a városrész megközelítése a Mentők, Tűzoltók által. A nyári szünet végéhez, az iskolakezdéshez közeledve konkrét információkat várunk el az eddig is megterhelő reggeli csúcsforgalom kezelését illetően. Amennyiben egyetért a petíciónkkal, kérjük, hogy ezt erősítse meg aláírásával! Köszönjük!

„Út a városba (Y-HÍD) Érdekvédelmi Csoportot”

Miskolc, 2020. július 29.

Út a városba (Y-HÍD) Érdekvédelmi Csoportot    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Út a városba (Y-HÍD) Érdekvédelmi Csoportot, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.