Petíció az oktatásban dolgozók munkaidejének és bérének rendezéséről

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete aláírásgyűjtést kezdeményezett a közoktatásban dolgozó munkavállalók érdekében azzal a kettős céllal, hogy csökkenjen a pedagógusok túlterhelése, és rendezzék az ágazatban dolgozók bérét.

1.      Állítsák vissza a pedagógusok kötelező óraszámát a Közoktatási törvényben korábban rögzítettek szerint, de legfeljebb 22 tanórára!

2.      A Munka törvénykönyve és egyéb jogszabályok alapján, a többletmunkáért járó ellenértéket minden esetben fizessék ki a munkáltatók!

3.      Legalább 50%-os illetményemeléssel rendezzék az oktatásban közalkalmazotti bértábla alapján besorolt munkavállalók bérét!

4.      A pedagógusok illetményét meghatározó vetítési alap automatikusan kövesse a mindenkori minimálbért úgy, ahogy azt az eredeti jogszabály előírta!  

A fenti követelésekkel egyetértek.

(A kezdeményezők nem csak közoktatásban dolgozók támogatására számítanak.)

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom PDSZ petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...