Petíció az ellenzéki pártok összefogásáért Magyarországon

Tisztelt Olvasó!

Jelen petíciót abból a célból indítjuk, hogy megmutathassuk a mai Magyarország ellenzéki pártjainak: az ország lakosságának egy része (egyes vélemények szerint többsége) szerint a jelen kormány nem felel meg azon feltételeknek, amelyeket egy XXI. századi, demokratikus, a népet képviselő és annak érdekeit szem előtt tartó, higgadt, hozzá méltó kommunikációt folytató, az általa kormányzott országot fejleszteni akaró, az Európai Unió, mint közösség részét képező kormánnyal szemben támasztanak. A fentiekből következően az ország lakosságának egy része szükségesnek tekinti a regnáló kormány mielőbbi, a jelenlegi választási jogszabályoknak megfelelő leváltását avagy működésének a jogszabályok által meghatározott legnagyobb mértékben történő korlátozását. Ennek eszköze a jelenlegi választási jogszabályok alapján kizárólag azon pártok összefogása, amelyek a fenti véleménnyel egyetértenek (együttesen képezik az ellenzéki pártokat). Tekintve, hogy a mai Magyarországon a lakosság érdekérvényesítő képessége minimálisra csökkent és elvesztette a kapcsot az ellenzéki pártokkal, jelen petíciót kívánjuk eszközként használni arra, hogy ezek a pártok a magyar lakosság egy részének véleményét meghallják és megértsék, valamint – a lakosság érdekeit képviselve – annak alapján tettekben és szoros összefogásban fejezzék ki egyetértésüket. Azt várjuk az ellenzéki pártoktól, hogy a lehető leghamarabb megállapodván a személyi kérdésekben hozzanak létre egy közös árnyékkormányt, ahol minden, jelenleg regnáló kormányzati pozíciónak megvan a megfelelője; ezt követően az árnyékkormány és az „árnyékminiszterek” kövessék szorosan nyomon a kormány és minisztereinek tevékenységét, amelyről hangosan és a lakosság által is jól érthetően mondjanak véleményt, illetőleg, ha nem tartják helyesnek, adjanak szerintük megfelelő alternatívát. Mindezt úgy és olyan stílusban, hogy a roppant sajnálatos módon mára nagyon elterjed gyűlölködést és nem megfelelő közbeszédet logikus érvekre alapozó, higgadt, pozíciójukhoz méltó véleménynyilvánítással helyettesítsék.

Éppen ezért arra kérjük a tisztelt Olvasót, hogy a fentiekkel való egyetértése jeléül jelen petíciót online, anonim módon írja alá. A petíciót az ellenzéki pártokhoz eljuttatott levelünkhöz mellékelni kívánjuk, bemutatván azt, hogy a lakosság viszonylag nagy része rövid idő alatt is képes kifejezni a jelenleg regnáló kormány módszereivel szemben való komoly ellenérzését. A petíció aláírására a nyilvánosságra hozatalt követően 2 hét áll rendelkezésre. A 2 hét elteltével a petíciót az összegyűjtött aláírások számával megküldjük az ellenzéki pártoknak. A fentiekre tekintettel kérjük, ne habozzon aláírni a petíciót, amennyiben egyetért azzal és az általa képviselt céllal. Semmilyen adatra nem lesz szükségünk, csupán az aláírók számára.

Köszönettel és tisztelettel:

A jelen petíció feltöltői

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem F. Sisak, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook