Petíció a valódi keresztény értékek, Krisztus nevének védelme érdekében

Ez a petíció valójában egy kiáltvány. Kiáltvány azon tendencia ellen, ami az egész világon több helyen jellemző, de Magyarországon elképesztő mértékét öltött: a keresztény megnevezés politikai és önös érdekű felhasználása, mellyel a valódi keresztény értékeket, az igazi krisztusi tanítást járatják le. A petíció aláírói elhatárolódunk az olyan megnyilvánulásoktól mely a kereszténység nevében gyűlöletre, haragra, kirekesztésre buzdítanak, vagy amelyek a vallás mögé bújtatva igyekeznek felmenteni valakit a világi - és erkölcsi - bűnök alól.

Krisztus soha nem szólított fel mások megítésére, de a hit, vagy vallás nem ment fel senkit a világ törvényeinek betartása alól.

Mi a petíció aláírói keresztény emberekként állunk ki a Krisztus nevéből eredő megnevezésünk, a keresztény kifejezés politikai, önös érdekű, üres használata ellen.

Felszólítjuk továbbá a magyar keresztény egyházak vezetését, hogy Krisztusért és a hívők közösségéért álljanak ki minden olyan esetben, amikor politikai erő vagy közéleti esemény során a krisztusi tanításokkal ellentétes, azokkal összeegyeztethetetlen történések, megszólalások, cselekedetek kapcsán hangzik el a kereszténység, mint magyarázó keret vagy enyhítő körülmény, hisz ezzel a legszentebb tanítást járatják le egy aljas céllal.

Petíciónkat a szeretet himnuszának (mely leírja, mi is kelllene, hogy a legfontosabb legyen egy keresztény ember számára) egy részével zárjuk (1Kor 13, 4-8) :

"A szeretet a türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. S a szeretet nem szűnik meg soha."

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Tóth-Bognár Borbála, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook