PETÍCIÓ A MISKOLCI FÁK KÖLTÉSI IDŐSZAKBAN TÖRTÉNŐ KIVÁGÁSA ELLEN

Kedves Miskolciak!

Az elmúlt napokban számos felháborodott és aggódó észrevétel érkezett miskolci lakosoktól a Testvérvárosok útján, valamint a Vasgyári temetőben történő fakivágások miatt. 

A  Zöld Kapcsolat Egyesület és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja felhívja a lakosság, az önkormányzati és állami szervek figyelmét, hogy a költési időszak kezdete előtt, az év első három hónapjában lehet és kellene elvégezni azokat a természetvédelmi szempontból érzékeny munkákat, amik áprilistól TILOSAK, mert veszélyt jelentenek az állatokra, a biológiai sokféleségre.  Ez pedig ellentétes a természetvédelmi, az állatvédelmi és az erdőtörvényben foglaltakkal is.
Egy Green City elveket hirdető városban különösen nem elfogadható, a tavaszi-nyári fakivágások folytatása. A fakivágások azonnali leállítását kérjük Veres Pál úrtól, Miskolc Város polgármesterétől. 
Ezen túlmenően kérjük a szakmailag és jogilag megkérdőjelezhető eljárásban való közreműködők felelősségre vonását, s a jövőbeni hasonló önkormányzati tevékenységek szabályszerű eljárásrendjének kidolgozását!
Ha egyetért velünk, kérjük, hogy írja alá Ön is petíciónkat!
 
Miskolc, 2020. május 20.
 
Zöld Kapcsolat Egyesület
Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoportja
Bővebben: Favédelmi Munkacsoport - https://www.facebook.com/groups/401850733565114/  
 
Hívatkozások:
1996. évi LIII. törvény a természet védelméről:
"... 43. § (1) Tilos a védett állatfajok egyedének zavarása, károsítása, kínzása, elpusztítása, szaporodásának és más élettevékenységének veszélyeztetése, lakó-, élő-, táplálkozó-, költő-, pihenő- vagy búvóhelyeinek lerombolása, károsítása."
44. § ..... (3) Védett állat- és növényfaj egyedének károsítása, veszélyeztetése vagy jogellenes zavarása esetén a természetvédelmi hatóság köteles az ilyen magatartás tanúsítóját a tevékenység folytatásától eltiltani. Amennyiben a védett egyedet károsító, veszélyeztető, zavaró tevékenységet más hatóság engedélye alapján végzik, a hatóság a természetvédelmi hatóság megkeresésére az engedélyezési eljárást ismételten lefolytatja. Az eljáró hatóság - amennyiben az nem a természetvédelmi hatóság - a tevékenység folytatását az eljárás végleges befejezéséig felfüggeszti. ..."

1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről
"6. § (1) *  Az állatnak tilos indokolatlan vagy elkerülhető fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, az állatot károsítani ..."

F. Nagy Zsuzsanna, Zöld Kapcsolat Eghyesület    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom F. Nagy Zsuzsanna, Zöld Kapcsolat Eghyesület petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...