Petíció a magyar tenisz megtisztulásáért!

Kedves Sporttársak!  

Több évi küzdelem árán elértük végre, hogy olyan személyi változások történjenek az MTSZ élén, melyek megteremthetik a hazai teniszélet felemelkedésének alapjait. A kezdeti lépések bíztatóak, elkezdett átláthatóvá és párbeszédre épülővé alakulni az MTSz működése. Úgy tűnik, hogy a kormányzat sportágunkba vetett bizalmát sikerült még annak ellenére is megőriztetni, hogy visszásságok sorozata derült ki az előző vezetésről. A kezdeti örömünkbe viszont ismét üröm került, mert a szeretett sportágunkat az előző 8 évben módszeresen kizsákmányolóknak nem volt még elég, az utolsó pillanat után is képesek lennének egy teljes sportágat beáldozni saját anyagi gyarapodásuk érdekében.

Elég volt! Meddig károsíthatják tovább a magyar teniszt ugyanazok a személyek és cégek?  

Az elmúlt napokban kapta a hírt a tenisztársadalom, hogy az A-Z Prodikció Kft. és az A-Z Tenisz Produkció Kft. elnevezésű cégek végrehajtás útján több, mint 500 millió forintot inkasszáltattak le a szövetség számláiról.  

Ebből is világosan látszik, hogy még mindig aktív az a kör, amely az utóbbi években Richter Attila korábbi főtitkár hathatós közreműködésével felszámolás közeli helyzetbe sodorta a Magyar Tenisz Szövetséget az elképesztő módon felelőtlen és törvénytelen gazdálkodásával.  

Ahogy Lázár János újonnan választott elnök is fogalmazott pénteki közleményében:

 „Mindenki tudja ebben az országban, hogy ezért a pénzért nem dolgoztak meg. Közbeszerzés nélkül elnyertek egy megrendelést, amelyért óriási összegeket követelnek, túlszámlázva az elvégzett munkájuk ellenértékét.”  

Az újabb károkozás mögött ugyanazok a szereplők és ugyanaz a cégháló áll, amely Richter Attila és az előző ciklus vezetőinek közreműködésével közbeszerzések, törvényes pályázatok és testületi döntések nélkül milliárdokat pazarolt el a magyar kormány által az adófizetők pénzéből biztosított forrásokból.   

A több, mint 500 millió forint lehívása újabb merénylet a magyar tenisz ellen, főleg egy megújulási folyamat elején. Persze ez az időzítés nyilván nem véletlen a fent említett kör részéről…  

Éppen ezért csatlakozzunk mi is Lázár János elnök úrhoz és az új szövetségi vezetéshez annak kapcsán, hogy kérjük, követeljük, mindenki fejezze be a Magyar Tenisz Szövetség kifosztását!  Emellett elvárjuk azt is, hogy találják meg a felelősöket, és legyenek elszámoltatva, szükség szerint megbüntetve azok, akik részesei, haszonélvezői, vagy elkövetői voltak ezeknek a visszaéléseknek!

Ez a mostani „inkasszó ügy” volt az utolsó csepp a pohárban.

Mindenkinek távoznia kell a magyar tenisz közeléből, akinek bármilyen módon köthető a neve az inkasszót benyújtó cégekhez, illetve alvállalkozóikhoz, vagy az inkasszó lehívását elősegítő folyamatokhoz.  

Kérünk mindenkit, aki támogatja a teljes megújulást, legyen az szülő, edző, versenyző, klubvezető, vagy lelkes hobbi teniszező, hogy aláírásával támogassa petíciónkat, melyet az MTSZ szeptember 15-i közgyűlésén a Közgyűlés és a vezetőség elé kívánunk terjeszteni.  

Köszönettel        

Erdei Csaba

a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért elnöke


Erdei Csaba - Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Erdei Csaba - Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook