Petició a Bajcsy Zsilinszky kórházban szülő nőkért

Sok pozitív változás történt az elmúlt évek során a szülészeti ellátásban, de szeretnénk, ha a jövőben előtérbe kerülhetnének az anyák igényei.
Kérjük aláírásával támogassa kezdeményezésünket, hogy:

 1. Problémamentes szülésnél lehetősége legyen a családnak az aranyórára.  Császármetszéskor az édesapa csupasz mellkasán.
  Aranyórának hívjuk azt az –igazából pár – órás időszakot, ami a születés után közvetlenül lepereg. Ideális esetben baba és mama az “aranyórát” teljes zavartalanságban, bőr-bőr kontaktusban együtt töltik. Ismerkednek egymással, elmerülnek egymás tekintetében, pihennek, és a legtöbb baba szinte rögtön megpróbálkozik a szopással.

 2. Császármetszés esetén is lehessen az anyával a kísérője, ha ő azt szeretné.
  Illetve a műtét utáni szeparáció elkerülése végett engedélyezzék, hogy az anyával lehessenek a segítői (apa, családtag, dúla...) így a baba végig vele lehet.

 3. Az anya által megválasztott segítők engedélyezése (dúla, családtag, fotós...) az apán kívül, neki joga van ott lenni minden körülmények között a saját gyereke megszületésénél.

 4. Oxytocin adása csak megfelelő felvilágosítás és beleegyező nyilatkozat aláírása mellett legyen adható. A rutinszerűen adott oxitocin nagyon káros, és felesleges nehézségeket okoz a családoknak.

 5. Az anya a legkompetensebb személy a szülését, a testét illetően, így tartsák tiszteletbe és tegyék lehetővé a kitolást az anya által megválasztott pózban.

 6. Lazítsanak a terminus túllépés esetén történő kötelező szülés indítási protokollon. Törekedjenek arra hogy a szülések maguktól indulhassanak! (akár a terminus újraszámolásával)
  Köszönjük, hogy aláírásával támogatja, a jövőben a Bajcsy Zsilinszky kórházban szülő nők érdekeit!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Bajcsys Anyákért petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...