Petició a 9 órai (vagy fél 9-es) iskolakezdés ellen

Tisztelt Karácsony Gergely!

Felháborítónak tartom az ötletet, amit a BKK vezetőjével kitaláltak a csúsztatott iskolakezdéssel  kapcsolatban. Ha igazán azt szeretnék elérni, hogy a vírus ismételt gyorsabb elterjedését megakadályozzák, akkor a sűrűbb járatindítást alkalmazhatnák, és így elkerülhető lenne, hogy tömegek alakuljanak ki a járatokon.

Amit Önök kitaláltak, az nagyon sok ember életét megnehezítené, mind a diákoknak, mind a szülőknek hátrányos.

Néhány indok, amire a jelek szerint nem gondoltak:

- azok a szülők, akik elkísérik a gyerekeket iskolába és nem tehetik meg, hogy 9-re vagy később menjenek dolgozni, hogyan oldják meg, hogy a gyerek iskolába kerüljön (nem mindenkinél van nagyszülő és ha van gondolom a vírusveszély alatt nem azt akarják, hogy ők menjenek az iskolához)?

- ha még megteheti a szülő, hogy rugalmas munkakezdéssel elvigye a gyereket, akkor estig maradjon a munkahelyén? Ilyenkor ki menjen a gyerekért? Akinél egy szülő van, az hogyan oldja meg? 

- ősszel, télen egyre korábban sötétedik, majd a sötétben egyedül fognak járkálni a gyerekek? Szükség van több olyan esetre, mint ami Érden történt, hogy egy 15 éves gyereket megerőszakoltak?

- Budapest nagyon fertőzött kábítószerrel, szükség van arra, hogy este a gyerekeket megkörnyékezzék?

- mikor fognak tanulni a gyerekek? Így is nagyon leterheltek, sok esetben 7-8 órájuk van (sőt van olyan, hogy 9 óra).

- a különórákat hogyan illesszék be napjukba?

- miért akarják, hogy több fáradt, depressziós gyerek legyen? Sajnos az óraszámok biztos nem csökkennének, ezért sokkal kevesebb idejük lenne a gyerekeknek arra, hogy kipihenjék magukat

- a későbbi munkavégzés az egész családnak hátrányos, hiszen szinte csak aludni járnának haza 

- a tanárok mikor készüljenek fel az óráikra, ha ők is később végeznek? A tanárok gyerekeivel mi lesz?

Ha tényleg szeretnék, hogy kevesebb ember zsúfolodjon össze a járatokon, akkor a járatsűrítésen kívül tudnám alánlani, hogy legalább a főváros által üzemeltetett cégeknél vezessék be a homeofficet.

Kérem gondolják át mégegyszer ezt a lépést.

Üdvözlettel

Kovács Ágnes

 

 

 

 

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Kovács Ágnes, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook