Ökoadó illetve húsadó bevezetésé Magyarországon! (eco-tax and meat-tax in Hungary )

Ez egy a Földünk ökológiai stabilitását biztosító adóforma ,aminek  mértéke attól függ ,hogy a  termék mennyire ártalmas az embernek illetve a Földnek s az élővilágának.

Az ökoadó pár fontos jellemzője:

  • Minnél inkább ártalmas ,annál nagyobb mértékű lenne az ökoadószorzó*. 
  • Ezen adóformának mértékét az adott termék ökolábnyoma határozná meg ,amit egy független szakértői szervezet állapítana meg.
  • Az adóból befolyó összeget az állam köteles lenne klímavédelemre fordítani s támogatni a kis ökolábnyomú cégeket ,termékeket, kezdeményezéseket.

Ezen törekvés a jelenlegi egyre súlyosbodó klímahelyzet problémájára adna egy olyan reális választ ,amiben mind a termelők s mind a fogyasztók nagyobb felelősséget vállalhatnának Földünk s az emberiség jövőbeli sorsáért. Ha Te fontosnak tartod a fenntartható fejlődést esetleg már teszel is érte aktívan akkor kérlek írd alá ezt a kezdeményezést!

Nézzünk egy gyakorlati példát az ökoadóra: 

Húsadó:

Az állatok levágásának megadóztatása által mind a gyártók, mind a fogyasztók hajlandóak legyenek csökkenteni húsfogyasztásukat, és vállalják társadalmi felelősségüket döntéseikért illetve könnyebben választhassanak kisebb ökolábnyomú növényi alapú alternatívákat.

A Climate Healers legfrissebb jelentése szerint az állattenyésztés nagyban felelős az ember által okozott üvegházhatású gázkibocsátásokért. 

Az ENSZ ez év augusztusi éghajlatváltozásról szóló jelentésében a húsfogyasztás csökkentésének sürgősségére hívták fel a figyelmet.

Az állatok élelmezési célú felhasználása az emberiség földterületének nagy részét teszi ki. A világ összes épülete, útja és burkolt felülete a Föld szárazföldi felületének kevesebb mint egy százalékát foglalja el, míg a Föld szárazföldi felületének több mint 45% -át állatok legeltetésére vagy takarmánynövényeinek termesztésére használják.(cikk)

A Fitch Solutions makró-kutatási jelentésben azt javasolták, hogy a kormányok fontolgassák az állati termékekre alkalmazandó “bűncselekményadó” bevezetését annak érdekében, hogy a húsfogyasztás csökkenjen.

Itt egy teljes film is a jelenlegi témához kapcsolodóan:
VEGAN 2019 The Film!

A petíció reklámozására adomány! 

*/Ez az adószoró pedig 2 ökolábnyom (Mennyire ártalmas az Emberre ill. ártalmas a Földre és az élővilágra) súlyozott átlagából állna össze. / 

 
 
 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Manch, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook