NYÍLT LEVÉL AZ UEFA ELNÖKÉNEK

Aleksander Čeferin Úr

Elnök, UEFA

Nyílt levél

Tisztelt Elnök Úr!

Az európai közösség tagjaiként, megosztva a napjaink örömeit és fájdalmait, úgy érezzük, hogy közös felelősséggel tartozunk közös jövőnkért is. A nemzetközi tevékenység az életünk része, a sport és főleg a futball is. Mivel azonban a COVID-19 járvány 2020 tavaszán kitört Európában, számos nemzetközi tevékenységünket fel kellett függesztenünk közös biztonságunk érdekében – így a nemzetközi sportversenyek nagy részét is.

A járvány első hulláma után, az európai labdarúgás szervezete, az UEFA úgy döntött, hogy 2020. őszén Budapesten megszervezi a Szuperkupa labdarúgó-mérkőzést közönséggel, hogy lássák, tud-e szervezni egy focimeccset több ezer ember előtt egy stadionban biztonságosan. Az Ön 2020. augusztus 25-i mondatai szerint: „Reméljük, hogy kísérleti vállalkozásnak használhatjuk az UEFA Szuperkupát Budapesten, mely révén látni fogjuk szurkolóink visszatérését mérkőzéseinkre. Szorosan együttműködik a magyar szövetséggel és kormánnyal olyan intézkedések érdekében, amelyek biztosítják a mérkőzés minden nézőjének és résztvevőjének egészségét. Nem fogjuk kockáztatni az emberek biztonságát.”

Ennek megfelelően került megrendezésre a Bayern München-Sevilla mérkőzés, amelyet 15 000 fős közönség látogatott meg a budapesti Puskás Arénában 2020. szeptember 24-én.

Nem vagyunk azonban biztosak abban, hogy az UEFA értékelte-e ezt a kísérleti vállalkozást a kísérletek szokásos értékelése szerint, legyen az biológiai vagy emberi. Egy puszta kijelentés: „Mindent nagyon profin kezeltek.” az UEFA webhelyén szép, mégis meglehetősen lakonikus, amikor élet és halál forog kockán. Másrészt egy olyan nyilatkozatot kiadni egy héttel a Szuperkupa után, melyben kijelentik, hogy „egy sikeres kísérleti mérkőzés volt a szeptember 24-iki Szuperkupa Budapesten” (október 1-jén megjelentetve) bizony a nézők szempontjából hiányos orvosi szakértelemre utal, minthogy a COVID-19 fertőzés lappangási ideje az általános elvek szerint 14 napig tarthat. Milyen adatok alapján vonta le az UEFA ezt a konklúzióját?

Szeretnénk, ha elnök úr megnyitná emberi kísérletének eredményeit a nyilvánosság előtt, mielőtt az UEFA további hasonló kísérleteket szervezne. Különösképpen azért, mert az UEFA Vissza a játékhoz protokoll-ja nem tartalmaz előírt eljárásokat a nyilvános futballmérkőzések meglátogatásának hatásairól. e járvány idején. Ennek megfelelően örömmel látnánk, hogy az UEFA

- ellenőrizte-e a fertőzött látogatók számát, mielőtt beléptek a mérkőzésre

- követte-e a Szuperkupa látogatóinak járványügyi utóéletét

- nyomon követte-e az esetleges fertőzött kontaktszemélyek egészségügyi nyilvántartását

- összefoglalta-e a Szuperkupa-kísérlet fenti adatait.

Érdeklődésünket azon tények alapozzák meg, hogy - a magyar hatóságok által a Johns Hopkins Egyetem számára benyújtott adatok szerint - a COVID-19 járvány fertőzési statisztikai görbéje a Szuperkupa után három héttel hirtelen megnőtt, s ugyanígy a COVID-19-hez kapcsolódó veszteségek száma is egy hónappal a mérkőzés után. 2020. év végére az áldozatok száma 13-szor – 1300 százalékkal – volt magasabb Magyarországon, mint szeptember 24. előtt. Bízunk benne, hogy az UEFA megfelelő utókövetési adatot tud szolgáltatni erről a kísérletről, megcáfolva azt a feltételezést, hogy pusztán egy ’orosz rulett’ ment végbe magyar honfitársainkkal.   Köszönettel várjuk e kísérlet dokumentációjának nyilvánosságra hozatalát.                Tisztelettel,

Nagymaros, 2021. április 11.

Dr. Sándor F. Striker, PhD

volt diplomata, Magyarország

Dr. habil Mária Arapovics, PhD

egyetemi docens, Magyarország

UEFA_PresidentApr11_2021.jpg

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Dr. Striker Sándor petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...