Nyílt levél a határon túli magyar sportközvetítések tárgyában

Nyílt levél Vaszily Miklósnak, az MTVA vezérigazgatójának

Tisztelt Vezérigazgató úr!

Mint azt bizonyára tudja, az anyaország határain kívül élő magyarok, a geokódolás miatt, hosszú ideje nem nézhetik a magyar sporteseményeket. A probléma valódiságát mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy a 2015-ös Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor résztvevői Orbán Viktor miniszterelnök úr segítségét kérték a helyzet megoldásában.

Legutóbb a Magyarország-Oroszország mérkőzéskor maradtak le a határon túliak a magyar nyelven zajló közvetítés öröméről. Ugyanakkor nem csak a jelentős sportesemények közvetítése elérhetetlen számukra, hanem az azokról készült híradós összeállítások is: ezek alkalmával a képernyő elsötétül, levágva egy-egy híradós összeállítás elejét és végét.

Sokunk meggyőződése, hogy e kialakult helyzet méltatlan azzal a több tízezer határon túli nézővel szemben, akik anyanyelvükön szeretnék követni sportolóink munkásságát, s akik a magyar közvetítéseket hallgatva szeretnének örvendezni a sikereknek.

A nemzeti egység szellemében kérjük, találjanak megoldást e tarthatatlan állapot orvosolására, és biztosítsák a magyar érdekeltségű sportesemények zavartalan közvetítését Magyarország határain túl is.

Segítségét előre is köszönjük!

Fancsali Ernő,

sportkedvelő, az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezetének elnöke

2017. június 8., Kolozsvár

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.