Nevelési intézményekbe (elsősorban az óvodákba) való belépés újbóli engedélyezése a szülők számára

A petíció célja az óvodákba/iskolákba való beléptetés engedélyezése a szülők számára. Egy gyermek életében a szülő az elsődleges "kontakt". Az óvodai (és iskolai) nevelők munkáját nagyban segítené, a gyermekek ellátását egyszerűbbé tenné, visszatérne a szülő és a nevelő közti napi kommunikáció, ami nélkülözhetetlen. Az intézményekbe való belépés nem jelent kockázatot, hiszen a gyermek csak a munkaidőt tölti a nevelőkkel, a nap további részét a szüleivel tölti, ígyis-úgyis kapcsolatban vannak. Az iskolai nevelés során is legalább annyira fontos a tanár-szülő kapcsolat, mint egy óvodában. A váltóruha, a tanszerek kezelése nem lehet egy óvodás önálló feladata, de még egy kisiskolásé sem, a nevelőktől pedig nem várhatjuk el, hogy az eddig a szülők által ellátott feladatokat is teljes mértékben magukra vállalják (és önhibájukon kívül nem is tudják ellátni).

Kérem, ha egyetért velem abban, hogy a nevelési intézményekbe, legalább az óvodákba és az iskolák alsó tagozataiba újból legyen szülői kontroll is, írja alá a petíciót!

Köszönettel,

Egy szülő

Az aláírással engedélyezem Bosnyák Éva, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.