Nem kérünk a kóborló kutyákból Nyúl községben!

Tisztelt Jegyző Úr, Polgármester Úr!

Alulírottak, főként nyúli és egykori nyúli polgárok, segítséget kérünk Önöktől a községünkben hosszú ideje, rendszeresen feltűnő kóborló ebek jelentette problémák megoldására.

2021. február 20-án 12.45-kor a Felső-Egese utcában, a Szili-horog felé tartva kóborolt két kutya. Az egyik kaukázusinak tűnt, a másik is hasonló termetű és habitusú keverék. Nem támadtak ugyan, de fenyegetően viselkedtek. Előzőleg más utcákban, más portákon is feltűntek.

Az említett eset sajnos nem egyedi. A kaukázusi kutyáról korábban is érkeztek jelzések, figyelemfelhívások a faluból, a gazdája tehát nem fordít elég figyelmet arra, hogy a kutyáját biztonságos körülmények között tartsa. Ezen kívül is egyre gyakrabban okoznak problémát, ijedelmet a faluban a kóborló ebek, lakóházak udvarára szöknek be, háziállatokat ölnek meg, anyagi károkat okoznak.

Ilyen esetekről több bejegyzés is született az utóbbi időben a "Nyúliak beszélgetős, nem hivatalos, de közérdekű csoportja" elnevezésű facebook-csoportban.

Egy (vagy több) ilyen kutya szabadon már szó szerint életveszélyes az idősekre, a kisgyerekkel sétálókra, a kerékpárosokra, és főként a szabályokat betartva, pórázon kutyát sétáltatókra. Márpedig ilyenek vannak szép számmal, főleg hétvégén sokan kirándulnak a környéken.

Falunkban történt már súlyos kutyatámadás.
Nem szeretnénk megvárni, amíg tragédia történik!

Sokszor kérleltük a felelőtlen gazdákat a közösségi oldalon, és élőszóban is, de úgy érezzük, a helyzet egyre csak romlik.
Szeretnénk gyermekeinkkel, unokáinkkal biztonságban és nyugalomban élni saját portáinkon, és ebben a szép természeti környezetben.

Arra kérjük Önöket, hogy szíveskedjenek tájékozódni, és járjanak el az ügyben, mert csak Önök rendelkeznek olyan jogszabályi eszközökkel, amikkel gátat lehet szabni ennek a jelenségnek!

Köszönettel: az aláírók

Fajl_0001.jpeg

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Tóth Tibor, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...