NEM AKARUNK SALAKLERAKÓT FÓTON!

Fóton, Kisalagon mindenki ismeri a Homokbányát. 2011-ben jelezte a tulajdonosa, hogy ő ott bizony olyan szemétlerakót akar létesíteni, ahová be lehet hordani a rákospalotai szemétégetőből kikerülő kazánhamut és salak hulladékot. Senki nem tudott róla, nem figyelt rá, és legfőképpen nem szólt senkinek, az akkori képviselők sem tettek semmit ellene, a tulajdonos 2013-ban megkapta a környezetvédelmi engedélyét hulladéklerakóra.

Ezek után 2015-ben az eljárások odáig jutottak, hogy azóta csak próbáltuk menteni a menthetőt, de sajnos az önkormányzat már nem tudja végérvényesen elhárítani a kazánhamu és salak lerakását. Fellebbeztünk, pert indítottunk, de látni kell, hogy ez a hajó elment. 2013-ban kellett volna jobban észnél lenni...

2018 májusban új tulajdonosal megjelentek az első teherautók, amik ki tudja, honnan, ki tudja, mit hoztak a területre, és azóta százezer köbméternyi anyagot halmoztak fel. Hiába az egyeztetés, a Garancsi-cégek és a szemétbárók lelkét nem hatják meg sem egy önkormányzat, sem az emberek érvei.

A hivatalos eszközök elfogytak, most mi jövünk!

Mi itt élünk, ez a mi városunk! Amit a Homokbányába hoznak, azt nekünk kell elviselni - azt bizony mi szívjuk! A gyerekeink, a háziállataink, mi magunk! Ki fogja visszaadni az elveszett egészséget, ki fogja megtéríteni a kárunkat?

Mondjuk ki közösen, sokan: NEM AKARUNK SALAKLERAKÓT ÉS SZEMETET KISALAGRA! Nem akarunk még egy szeméthegyet! Tiszta, élhető levegőt és vizet akarunk Fóton!

Ha egyetértesz, írd alá ezt a petíciót, és oszd meg, hogy minél többen kiállhassanak az élhető jövőnkért!

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Vargha Nóra petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...