Nehezen magyarázható árkülönbségek kivizsgálása

NÉBIH Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóság
Dr. Márton Lázár igazgató úr
Agrárminisztérium
Dr. Nagy István miniszter úr
Nemzeti Adó és Vámhivatal
Vágujhelyi Ferenc elnök úr

Tisztelt Címzettek!

A magyar állatorvosok nevében egy olyan anomáliára szeretnénk felhívni a figyelmüket, amely a magyar állatorvosokat havonta több milliós, de inkább tízmilliós nagyságrendű bevételtől fosztja meg.
Kérjük szépen vizsgálják meg, hogy hogyan lehetséges az, hogy egyes kutyatápokkal és nem receptköteles állatorvosi gyógyszerekkel, felszerelésekkel kereskedő cégek (például zooplus.hu, petissimo.hu) megmagyarázhatatlanul alacsony áron árulják az azonos terméket, az állatorvosok számára a hivatalos magyar forgalmazónál vagy a nagykereskedőnél kínált árhoz képest.
Például: Royal Canin High Fibre 2 kg-os táp (ami eleve állatorvosi táp és nem világos, hogyan forgalmazhatja a Zooplus), nettó nagykereskedelmi ára közvetlenül a Royal Canintól beszerezve állatorvosok számára 5953.-Ft. Ha erre csak 20%-os árrést számolunk, ami gyakorlatilag nullszaldós értékesítés, akkor az eladási nettó ár 7144.-Ft lenne. A Zooplus nettó kiskereskedelmi eladási ára 6606.-Ft. De vehetjük bármelyik tápot, vagy terméket, például a Foresto nyakörvet, ugyanezeket az arányokat kapjuk.
Ez a gyakorlat nyilvánvalóan nem lehet tisztességes, és mivel több milliós havi tételről van szó, mindenképpen kivizsgálásra érdemes.
Várjuk szíves tájékoztatásukat a megállapításaikról.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Dr. Sebestyén Zsolt petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...