Ne szűnjön meg a Társadalmi tanulmányok (BA) alapszak!

Ne hagyjuk! Nem hagyjuk!

A Társadalmi tanulmányok (BA) alapszak a klasszikus, az egyetlen olyan társadalomtudományi alapszak, amely minden társadalomtudományi mesterszakra (MA) felkészít, épp ez a bolognai folyamat lényege, így épp ez az alapszak szolgálja a magyar társadalomtudományi felsőoktatás, átjárhatóságát, felzárkózását a világhoz. A felsőoktatási stratégia alapkon...cepcióját, az európai folyamatokba illeszthetőségét a társadalomtudományi szakterületen épp a Társadalmi tanulmányok alapszak szolgálja leginkább sokrétűsége miatt; a Társadalmi tanulmányok alapszakot széles spektrumú, hatékony szakként hozták létre, épp ezért Európában és az USA-ban eleve csak Social Studies BA van, nincsenek külön, társadalomtudományi áganként külön alapszakok.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Társadalomismereti Tanszéken a Társadalmi tanulmányok alapszakon 164 fő végzett, nappali és levelező tagozaton.

Hallgatóink nemcsak az OTDK társadalomtudományi szekcióiban, hanem Erasmus hallgatókként Anglia, Franciaország, Németország, Finnország, Dánia, Málta és Törökország egyetemein is jól megállták helyüket.

A szakon szerzett tudás és kompetenciák JÓL HASZNOSÍTHATÓK, tehát a szak jól KONVERTÁLHATÓ tartalmakat ad át a hallgatóknak. A Társadalmi tanulmányok végzettségű hallgatóink a társadalom számára hasznos személyként és értékes szakemberként különféle munkahelyeken, sokféle munkakörökben dolgoznak: minisztériumok (többek közt EMMI), kormányhivatalok, Bevándorlási Hivatal, önkormányzatok, rendőrség, multinacionális és magyar tulajdonú vállalkozások.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint a Társadalmi tanulmányok (n=300) alapképzési szak után mesterszakon továbbtanulók aránya 51,7 %, ugyanakkor társadalomtudomány képzési terület átlaga csak 18,7 %.

Kérjük, aláírásával támogassa tiltakozásunkat!

Szegedi Tudományegyetem

Juhász Gyula Pedagógusképző Kar

Alkalmazott Humántudományi Intézet

Alkalmazott Társadalomismereti Tanszék

Társadalomtudományi Szakcsoport

H-6725 Szeged, Boldogasszony sugárút 6.

We do not and will not allow the Ministry to abolish Social Studies BA in Hungary!
We don't let them do it! We won't let them do it!

University of Szeged

Gyula Juhász Faculty of Education

Department of Applied Social Studies

Alkalmazott Társadalomismereti Tanszék SZTE    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével