Ne nyissanak ki a középiskolák, és felsőoktatási intézmények január 11-én

A koronavírus járvány terjedésére való tekintettel a kormány ne nyissa meg az iskolákat január 11-én. Az országba érkező oltóanyagok leghamarabb is csak egy hónap elteltével tudják kifejteni hatásukat, így addig, a már beoltott személyek is veszélynek vannak kitéve.

Azok a tanárok, és diákok, akik idős hozzátartozóikkal élnek egy háztartásban, ezzel fokozottan veszélynek tennék ki őket. A reggeli tömegközlekedési járatokon ismét megnőne a létszám, így a járvány új lángra fog kapni. Emellett az időskorúak tömegközlekedési eszközökön való utazása is veszélyesebbé válna.

A legtöbb kollégiumban a biztonságos elhelyezés kivitelezhetetlen, mivel a közös fürdőszoba, és közösségi terek (tanulószoba, konyha) használata rohamosan növeli a fertőzés esélyét.

Az aláírással felhatalmazom petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.