Ne legyen a jelenlegi magyar kormány az International Holocaust Remembrance Alliance soros elnöke

Mi, Szabadság tériek felhívunk minden demokratát, hogy aláírásával és/vagy külön levélben tiltakozzon az ellen, hogy az International Holocaust Remembrance Alliance (aminek elnöke most Anglia) következő soros elnöke Magyarország kormánya legyen. Tudomásunk szerint a nemzetközi szervezet sok tagja sem akarja, hogy átadják Magyarország kormányának az elnökséget. A jeruzsálemi székhelyű Simon Wiesenthal Center is levelet intézett Nagy-Britanniának, a jelenlegi soros elnöknek erről, hiszen a jelenlegi magyar kormány már több módon megsértette azt a megállapodást, ami a tagországokat kötelezi a Holokauszt tanítására és a méltó megemlékezésre az áldozatokról. Azért is megkérdőjelezték a magyar kormány alkalmasságát az IHRA 2015-ös elnökségére, mert jobbikos képviselőt választottak a parlament kulturális bizottsága élére. Az Egyesült Államok 30 zsidó származású kongresszusi képviselője nemrég nyílt levélben tiltakozott a Szabadság téri emlékmű miatt Orbán Viktornál, hivatkoznak a jobbik és az antiszemitizmus megerősödésére. A közelgő soros magyar elnökség ad aktualitást levelük megírásának.

Magyarország jelenlegi kormánya  nézeteivel, számos intézkedésével, a manipulált kétharmados többségével visszaélve törvényekkel, rendeletekkel a szélsőjobb nézetek terjedését erősítik a tudományban, az oktatásban, a művészetben is. A Holokauszt emlékévvel kapcsolatos rendezvényeket, intézményeket jobboldali, a holokausztot relativizáló, a holokauszt tragikus, szörnyű valóságát kisebbítő, Horthy kormányainak megkérdőjelezhetetlen felelősségét eltagadó személyek kezébe adta. A náci eszméket valló gárdistáknak szabad teret biztosít. Az un. megszállási emlékmű jól mutatja a jelenlegi miniszterelnök és kormánya ideológiáját: a történelemhamisítással nem csak a több százezer magyar zsidó áldozat emlékét gyalázza meg, hanem a demokráciát is lábbal tiporja. Minket, a Szabadság téren a történelemhamisító szobor ellen immár két hónapja tiltakozókat rendőrségi eljárásokkal (sokszor fizikai eszközökkel), büntetésekkel sújt.

A jelenlegi kormány méltatlanságát többek között az is bizonyítja, hogy az un. Holokauszt emlékévre kiírt pályázaton elnyert támogatást számtalan szervezet és magánszemély visszautasította.

Meg kell akadályozni, hogy a demokráciát, a jogállamot immár teljesen leromboló Orbán-kormány átvehesse az elnökséget, vagyis épp az a kormány legyen felelős a Holokauszt emlékezetéért nemzetközileg, amely a tagokra kötelező un. Stockholm Declaration-t  lábbal tapossa.

A leveleket Sir Andrew Burns részére címezve az
info@holocaustremembrance.com email-címre lehet elküldeni.

Az IHRA honlapja:

https://www.holocaustremembrance.com/ és ezen belül a tagokra kötelező un. Stockholm Declaration:
https://www.holocaustremembrance.com/about-us/stockholm-declaration

A Szabadság téri demonstráció-sorozat szervezői:

Magyar Fruzsina

Zoltai Andrea

Mécs Imre

Popper Gábor

Sebő Gábor