Mutassa be a közszolgálati televízió Jelenczki István Trianon-filmjét!

jelenczki_istvan_nem_soha_i_iv_dvd_1_4_angelus_bt_kiado_forgalmazo_2021_film_mozi.jpg

Jelenczki István filmrendező mintegy fél évtized munkájával, barátai anyagi támogatásával megalkotta Nem, nem, soha I-IV. – „Isten az igaz ügyet nem hagyja el” című filmjét.

A filmet be akarta mutatni az M5 közszolgálati csatorna, azonban az MTVA valamelyik vezetője a film bemutatását megakadályozta.

Tény, hogy a Trianoni gyalázat 100. évfordulójára ez az egyetlen film, amely a magyar történelem évezredes-évszázados történeti folyamatában mutatja meg és elemzi a nemzetgyilkossági gyakorlatot, amely elvezetett Trianonig, s tart azóta is.

A filmben szereplő szakértőknek, valamint mindazoknak, akik látták, az az egyöntetű véleménye, hogy Jelenczki István filmje nemzettudatot formáló alkotás.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház tavaly decemberben és az idén januárban online vetítésen, nagy sikerrel háromszor is bemutatta a filmet. A TRIANONI gyalázat 101. évfordulóján június 3-án és 4-én az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében vetítik le a Közszolgálati Televízió vezérigazgatóság által letiltott Nem, Nem, Soha I-IV. „Isten az igaz ügyet nem hagyja el” című filmet.

Petíciónk célja az, hogy Jelenczki István filmjét a 101. évfordulón a Közszolgálati Televízió vetítse le a kulturális csatornáján!

2021. május 20.

Raffay Ernő történész

Az aláírással felhatalmazom Raffay Ernő petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.