Minden egészségügyi dolgozó kapja meg a bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást!

A kormány 500.000 forint bruttó egyszeri juttatással próbálja csillapítani az egészségügyi személyzet érthető felháborodását.

Az amúgy is borzalmas egészségügyi feltételek közé megérkező koronavírus válság óriási terhet ró nem csak magára az intézményi infrastruktúrára, hanem a személyzetre is. Ezt a kormány bruttó 500.000 forintos támogatással próbálta enyhíteni, amely nettósítva sajnos jóval kevesebb.

A történet egyik legszomorúbb pontja azonban, hogy több ezren esnek el ettől az összegtől, ráadásul pont olyan orvosok, asszisztensek, takarítók, portások, sofőrök, akik a koronavírussal folytatott küzdelem frontvonalában teljesítenek szolgálatot.

Nevezetesen azokról a magánlaborokról van szó, amelyeket a kormány hivatalosan is felkért, hogy vegyenek részt a koronavírus tesztelésekben. Ergo olyan laborokról van szó, amelyek amúgy is az állami egészségügyet segítik, a koronavírus járvány alatt pedig szintén igazolt vagy gyanús koronavírusos betegek mintáival dolgoznak, sőt, tesztelésben is részt vesznek, tehát az egészségüket és az életüket kockáztatják miattunk.

Ezek a magánlaborok nem pusztán profitért működnek és nem csak magánbetegeket látnak el, hiszen OEP által finanszírozott mintákat is kapnak az állami szférából.

A közhiedelemmel ellentétben nem olyan magánszolgáltatók dolgozóiról van szó, akik többet keresnének az állami szféránál. Sőt, valahol a bér kevesebb, hiszen a jelenlegi állami béremelések ezen cégek dolgozóit nem érintik.

Petíciónkban követeljük, hogy a magánszektorban helytálló egészségügyi dolgozók is kapják meg a kormány 500 ezer forintos támogatását!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom A MI IDŐNK petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...