Mihai Tudose román kormányfőnek a székelyek tömeges akasztását kilátásba helyező nyilatkozata miatt azonnali hatállyal le kell mondania!

NYILATKOZAT       Mi mint a települési székely tanácsok, a Székely Nemzeti Tanács középviseletre felhatalmazott tisztségviselők, küldöttek és székely magánemberek a Székely Nép  védelmében  a következő nyilatkozatot tesszük:  

1.        A nemzetközi jog a népcsoportok – így a székely nép –  léthez való jogát, mint alapvető kollektív jogot szavatolja. A léthez való jog magába foglalja a népcsoportok jogát a létüket érintő fenyegetések és az identitásuk védelméhez.

2.           Románia kormányfőjének, a romániai végrehajtó hatalom legfőbb képviselőjének  a 2018. január 10-én tett  nyilvános kijelentése, miszerint: „Ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak, akik kitették azt. A székelyek autonómiájáról szó se lehet” – kimeríti a népirtás elkövetésének szándékát -- így súlyos lelki sérelem elkövetését jelenti egy népcsoport, jelen esetben a székely nép ellen

3.          A népirtási szándékot, egy népcsoport elleni felbujtást a nemzetközi jog   bűncselekménynek minősíti, és az elkövetője felelősségre vonható   függetlenül attól, hogy kormányfő  vagy sem.

4.    .   Az államelnök és az egész román politikai osztály cinkos hallgatása,   azt jelzi, hogy a miniszterelnök csak kimondta azt, ami ma állampolitika Romániában.

5.          A Székely Népnek, mint Székelyföld őshonos népének,  a népeket megillető önrendelkezési jog birtokosának  joga van az önvédelemhez, identitásának megőrzéséhez.

6.    .      Románia az Európai Unió tagja, miniszterelnöke Romániát képviseli. Kijelentése nemcsak gyűlöletbeszéd, de népirtásra való uszítás: ez már nemcsak a magyar-román viszony ügye, és  megoldásához nem elég a bocsánatkérés

7.          Mihai Tudose kormányfőnek a székelyek tömeges akasztását kilátásba helyező nyilatkozata miatt azonnali hatállyal le kell mondania! 8.         Mindezek okán  kérjük a Székely Nemzeti Tanács rendkívüli ülésének összehívását,  az elkövetett jogsérelem megvitatása, és a megfelelő intézkedések megtétele érdekében. 9.         Ezúton szólítjuk Székelyföld lakóit, civil szervezeteit és minden székely és magyar embert bárhol is éljen a világon, hogy aláírásukkal fejezzék ki egyetértésüket a jelen nyilatkozatban foglaltakkal!   . kelt Székelyföldön,  2018 január 13 án.

Kelt Székelyföldön 2018 január 13

Benkő Emőke , az SZNT ÁB-nak tagja, alelnök            

  Bíró Levente, Kézdiszék Székely Tanácsának alelnöke           

  Borsos Géza, az SZNT ÁB-nak tagja, alelnök

Korpos Levente,  Gyergyószék Székely Tanácsának elnöke

Székely Levente , Gyergyócsomafalva Székely Tanácsának elnöke

dr. Ambrus Ágnes, a BBTE kézdivásárhelyi tagozatának nyugalmazott oktatója

Petres Kálmán , Csíkcsomortán Székely Tanácsának elnöke  

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Borsos Géza petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...