Mentsük meg az internetet!

mi célunk:

Ezzel a petícióval azt szeretnénk elérni, hogy visszavonják az "Article 13"-at. Mivel ezt egyedül nem tudnánk elérni, arra kérünk mindenkit, hogy amennyiben ő nem járul hozzá az új szabályozáshoz, írja alá ezt a petíciót ezzel is segítve a közös célt.

Az Article 13 célja:

A Digitális Egységes Piacról szóló, szerzői jogokat tisztázó EU-s irányelvre vonatkozó javaslat az internetre érvényes szerzői jogi törvény átformálására irányuló kísérlet. 

Célja, hogy a szerzői jogok birtokosai és az online platformok közötti viszonyt tisztázza, amivel szigorúbb szabályozást vezetne be a védett tartalmakon. Tehát az új EU-s szabályzat szigorítana az internetes szerzői jogokon. Az Atricle 13 alapján az online platformoknak szerződéseket kellene kötniük a tárgyak használatáról, különben azok tulajdonosai megakadályozhatják a szerzői munkát.

Az új javaslatok értelmében a mémek, gifek, remixek és más felhasználó által létrehozott tartalmak mind tiltottak lennének szerződés nélkül.

Egy ilyen automatizált rendszernek, ami lényegében bármilyen jogsértést automatikusan felismer, óriási előállítási és működtetési költségei vannak. A pénzbeli költségek mellett időbeli költségek is. Ha pedig létrejön, akkor évekkel visszalöki az az európai internetes kultúrát és az erre épülő cégeket.

Az internet elérésével az emberek számára úgymond 'megnyílt' a világ. A művészeknek, zenészeknek, kreatív tartalmakat gyártó egyéneknek végtelen és lehetőségekkel teli felületet jelentettek az olyan platformok, mint az Instagram, a Facebook, a Youtube, a Twitter és a többi ehhez hasonló közösségi média/tartalomszolgáltató.

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Tarnai Dorina, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook