Mentsük meg a váci vasútállomás bontásra ítélt üzemi épületeit

 

Talán sokan hallottak Önök közül arról, hogy az első hazai gőzüzemű vasútvonal 1846-ban Vác és Pest között épült ki, az első villamosított vasútvonal pedig 1911-ben Vác és Gödöllő között. E két vasútvonalhoz kapcsolódnak azok a váci vasútállomáson álló üzemi épületek, melyeket a vasútállomás korszerűsítése során most bontás fenyeget.

 

 

Az előrehaladott tervek szerint a állomás jelenlegi épületei – a felvételi-, pálya-fenntartási- és laktanyaépület kivételével – bontásra kerülnek (a tervrajzon pirossal jelölt épületek) azért, hogy egy 300 férőhelyes P+R parkolós, perontetős, liftes új állomást alakítsanak ki. Pedig mind a veszélyeztetett áruraktár, mind az 1930-as évekbeli, még ma is üzemelő váltótorony a terven végrehajtott kis módosításokkal megmenthető lenne, míg a többi épület helyén csak parkolóhelyek létesülnének, így kisebb módosításokkal azok megóvására is lehetőség adódna.

 

 

 

 

 

Vác állomás 1909-os épületeinek egy része még ma is áll; többek között a HÉV váróhelyiségei, a mozdonyszín egy része és más, eredeti szerkezetű épület. Az épületek többsége ma raktárként vegetál, természetesen erősen avultak, de korukhoz és az évszázados elhanyagoltsághoz képest elfogadható állapotúak.

 

A fejlesztési projektet a váci közvélemény kizárásával, civil szervezetek bevonása nélkül bonyolítják, a terveket nem hozzák nyilvánosságra. Vác városa egy hónapja kérte a tervek megküldését a projektet lebonyolító Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)-től, de azt a mai napig nem küldték meg; a NIF tehát nem tekinti partnernek a várost. Az eljárás miatt Vác megbízott főépítésze lemondott hivataláról. A NIF álláspontja szerint az ipartörténeti jellegű emlékek védelme érdekében változtatásokra nincs idő, és ez nem is szükséges. A NIF semmiféle kompromisszumra nem hajlandó. Érthetetlen, hogy ez ma Magyarországon a XXI. században minden további nélkül megtehető.

 

 

 

 

 

A magyar vasúttörténet bölcsőjéhez tartozó, még meglévő üzemi épületek megmentése, melyek a nemzetvagyon részei, múltunk emlékei, nemcsak a váciak, hanem mindenki számára fontos ügy. Nem megengedhető, hogy uniós és költségvetési forrásokat a nemzeti kulturális örökség értelmetlen pusztítására fordítsanak, ahelyett, hogy megóvnák és megújítanák azokat. Különösen akkor, ha ez minden nagyobb nehézség nélkül megoldható lenne.

A fentiek alapján felszólítjuk a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t, hogy a vasútállomás átépítési terveit módosítsa úgy, hogy lehetővé váljon a vasúttörténeti jelentőségű üzemi épületek megőrzése.


 

Ha fontos Önnek az első magyar vasútvonalhoz kapcsolódó még meglévő, eredeti épületek megóvása, és egyetért azzal, hogy ezeket az épületeket meg kell őriznünk a következő generációk számára, kérjük, írja alá a Petíciónkat! Csak így lehet esélyünk arra, hogy a tervezett értelmetlen és önkényes pusztítást megakadályozzuk.

 

Védegylet