Mentsük meg a kultúrát Egerben!

 „Eger, a minőség városa”

Az elmúlt években oly sokszor megfogalmazódott, hogy szeretett városunk az ország egyik legkiemelkedőbb helyszíne a belföldi turizmusnak, ékköve a nemzetnek és az egyik legvonzóbb kulturális települése a hazánknak. A jól csengő szavak és szép frázisok mögött látnunk kell, hogy az egri lakos megfullad a közélet és a politika által táplált, véget nem érő nyomasztó hangulattól. A jelenlegi válságos helyzetben kifejezetten szükségünk van konkrét válaszokra és nem pedig politikai csatározásokra, amelyek már évek óta eddig is átitatták Eger mindennapjait a lehető legtöbb területen. Az egri lakosok számára a városban elérhető kulturális, szabadidős és szórakozási lehetőségek a minimálisra csökkentek és ehhez semmi köze a járványnak vagy bármilyen válságnak. A városi színházunk színvonala minősíthetetlen, az egri mozikultúra szinten aluli, a strandolás egyelőre élvezhetetlen és a fesztiváljaink is elmaradnak, amelyekről szintén tudjuk, hogy leginkább a maradék lőrék piacai, gyalázatos haknikkal, túlárazott portékákkal és önismétlédő programokkal. Eger eddig csak színlelte, hogy a minőség szót hordoznia kell magában, innentől kezdve tenni is akarunk érte, együtműködéssel, párbeszéddel, szakmai koncepciókkal és stratégiákkal.

Magyarország egyik legrégebbi mozija meghalt.

Aggodalmunkat fejezzük ki azügyben, hogy a méltán híres kulturális örökségünk, Eger városának egyik ikonikus helyszíne, az Uránia Mozi megszűnt létezni. Az elmúlt években botrányosan működő „rendezvényközpont”, a jelenlegi ügyvezetőnek saját szórakozóhelye, lezüllesztett bulihelyszíne, ahol fiataljaink kulturálatlan és ellenőrizetlen körülmények között kapnak iránymutatást a drog és alkoholfogyasztásra, mindezt az önkormányzat hozzájárulásával.  Évekig olvashattunk arról, hogy a dilettantizmus a legfőbb kiváltság és feltétel egy önkormányzati cég vezető tisztségének elnyerésére és most már tudjuk, hogy ez a jövőben sem lesz másképpen. Magyarország számos városában nyilatkoztak már filmes szakemberek és moziüzemeltetők vagy tulajdonosok, hogy miket is várhatunk a jövőben ezen szórakozási és kulturális területen. Berényi Tamásról mindenki tudja a városban, hogy a legkevésbé a mozi ügye érdekli, látszik ez abból is, hogy ma már nyoma sincs az Uránia Mozinak és a városvezetés nyomására, a koporsójából felébresztett Ifjúsági Házat szeretné működtetni szakmai emberek bevonása nélkül. A rendkívül figyelemfelkeltő fotókon feltűnik Spisák György volt tiszafüredi jegyző, volt polgármesterjelölt és jelenleg egri irodavezető, mellette Andráskó Dénes jegyző, Farkas Attila szociális ügyekért felelős alpolgármester, Mirkóczki Ádám polgármester és Berényi Tamás volt és jelenlegi Agria Film Kft. ügyvezető is, akinek a mai napig nem sikerült szakmai végzettséget szereznie. Válaszokat akarunk kapni az önkormányzattól, hogy kik ezek az emberek, miért nem található köztük kulturális, filmes vagy közművelődési szakember és legfőképpen mikor indultak az átalakítások az Uránia Moziban, hogy volt erre anyagi forrás egy gazdasági válság közepén és ha már így történt, mit várhatunk a jelenlegi vezetéstől, mi is a szakmai terve a jövőre nézve.

Vissza az Uránia Mozit!

Válaszokat akarunk kapni a mozi sorsáról! Miért hagyják a felelősek, hogy Magyarország egyik legrégebbi filmszínháza megszűnjön? Miért folytatódik a nemcsak szakmai végzettségel, hanem botrányos és visszás ügyekkel teli múlttal rendelkező személy mutasson irányt a mozikultúrában és filmfogyasztásban? Valóban ezt akarták az egri lakosok? A városvezetés továbbra is asszisztál az egri kultúra züllesztéséhez? Az Ifjúsági Ház egy közművelődési intézmény, amelyet törvények szabályoznak. Tisztában van ezzel a városvezetés?  Hol vannak a szakmai emberek, közműlövedési és kulturális szakemberek, pedagógusok, tanítók, esetleg az egyetem és megannyi középiskola nyilatkozata, hogy a városnak szüksége van az Ifjúsági Házra az Uránia Mozi épületében. Egy érettségivel rendelkező, volt Fidelitas elnök fogja vezetni az ifjúságot és a mozit, akinek megannyi rendezvénye számos rendőrségi és sürgősségi mentős szolgálatokat igényeltek? Aki évek óta bújócskát játszik a nyilvánossággal és a szakmai terve kimerül a nachos házhozszállításban? A választások előtt elektronikus népszavazás ígéretét hallhattuk megannyiszor, elhittük, hogy végre a mi vélemenyünk is számítani fog a város életét meghatározó döntéseket illetően.

Mutatkozzanak be az új cégvezetők!

Kíváncsiak vagyunk az új cégvezetők személyére, kíváncsiak vagyunk arra milyen szakmai koncepcióval nyerték el a cégvezetői pozíciójukat. Válaszokat akarunk kapni arra, hogy milyen terveik vannak a jövőre nézve mind gazdaságilag, turisztikailag és kulturálisan is. A cégvezetők nyertes pályázatainak közzétételét követeljük! Nekünk, egri lakosoknak tudnunk kell, hogy a leginkább az adónkból fenntartott cégek vezetői mivel fogják szolgálni a város mindennapjait és jövőjét! Követeljük, hogy a járványhelyzet árnyékban rendkívül gyors ütemben, az ígéretekkel ellentétes módszerekkel, színfalak mögötti választásokat és kinevezéseket egyszer s mindenkorra tisztázzák úgy, ahogy azt a város lakói megérdemlik. Azt szeretnénk, ha a város a mai naptól kezdve gyarapodna, ha a gazdasági, kulturális és egyéb intézmények vagy társaságok szerepköre megtisztulna, ha nyílt és konkrét stratégiát és koncepciót bemutatva a cégvezetők személye ismert lenne a nyílvánosság előtt! Otthonunkra, városunkra büszkék akarunk lenni! Elég volt a politikai csatározásokból, elég volt az háttérjátszmákból, válaszokat akarunk! Merre tart Eger? Mi a cél? Meddig kell még hazudnunk, hogy városunk a minőség városa? Lesz-e valaha még városi mozink, mi lesz a színházunkkal, mi lesz a helyi médiával, mi lesz az idegenforgalommal. Posztok, cikkek, üres mondatok helyett konkrétumokat várunk és együttműködést!

Kulturális, idegenforgalmi, közgazdasági és közművelődési szakemberek nyilatkozzanak! Politikusokból most nem kérünk!

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Egri Mozi, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook