Mentsük meg a kelenföldi városközpontot (szolgáltatóházat)! - Tétényi út 63.

Mi, kelenföldi lakosok, és helyi kötődésűek tiltakozunk a Kelenföldi Városközpont/szolgáltatóház (Tétényi út. 63.)eladása, és lebontása ellen.

(Az önkormányzat sajnos eladásra kínálta fel a Tétényi út 63. és Etele út 53. szám alatti telkeket, bármiféle egyértelmű információ nélkül a terület hasznosítását illetően, a pályázati kiírás szerint az összes épület elbontható.)

Mi a petíció aláírói szeretnénk a szolgáltatóházat megőrizni eredeti állapotában, illetve rendbehozatni a leromlott részeit, de semmiképpen sem szeretnénk új (iroda)épületeket, lakóparkot, vagy új plázát a helyébe.
Nem csak azért, mert korunk építészete nem kecsegtet semmi széppel, hanem mert a jelenlegi funkciókhoz képtelenség volna hosszútávon hasonlóan alacsony árakon hozzáférni. Képtelenség hogy egy új épületben hasonlóan alacsony bérleti díjak lennének jellemzők, ez egy magánbefektetőnek nem érheti meg.
Illetve a 30 méteres beépítési magasság  további magas falat eredményezne a Bikáspark körül.

Ezen túl sokan itt nőttünk fel, kötődünd a helyhez, még akkor is ha Magyarországon ez a kifejezés a politikában hagyományosan ismeretlen fogalom, és ahol a helyi lakosok véleménye a helyi politikusokat a nagy átalakításokkal kapcsolatban hagyományosan hidegen hagyja.

A szolgáltatóház állaga bár -az évtizedeken át mellőzött karbantartás miatt- leromlott, építészeti koncepciójában azonban, korántsem idejétmúlt. Épp ellenkezőleg, az emberi léptékek, a természetes fény jelenléte sokkal emberközelibbé és ezáltal valójában jövőálóbbá teszik mint amilyen a legtöbb mai épület.
A részben nyitott, de az esőtől védett terek, természetes napfénnyel olyan egyedi közösségi teret alkotnak ami még a jelenlegi leromlott állapotában is tele van élettel, ám megfelelő kabantartás és kis fantáziával történő felújítás esetén kis még népszerűbb lehetne.

Ez az épületegyüttes közösségi (fővárosi és kerületi) tuljadonban van. Az ilyen közösségi tulajdonú ingatlanok egyre fogynak.
Még ha az Önkormányzat anyagi nehézségek miatt is lépte meg ezt a lépést, kell hogy legyen más megoldás ilyen helyzetre is, mint a közvagyon gyors felélése, hiszen ez nem termelődik újra, és záros határidőn belül elfogy.

Sokan szeretjük ezt a helyet, úgy ahogy van , ez az otthonunk része, és kérjük, hogy mivel köztulajdonról van szó, a közvéleményt ne lehessen figyelmen kívül hagyni a vele kapcsolatos döntéseknél!

Az aláíróknak:

Ha valaki úgy érzi volna kedve segíteni az aláírásgyűjtésben, vagy esetleges későbbi egyéb teendőkben, az kérem jelezze!

Az aláírással felhatalmazom Zoltán Klacskó petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.