Mentsük meg a Benta partot - valódi lakossági egyeztetést kérünk!

Tisztelt Tárnokiak! 

Kérjük írjátok alá a petíciót minél többen december 22-ig annak érdekében hogy valódi, élő párbeszéd alakulhasson ki a jövőnket alapjaiban meghatározó Településfejlesztési Koncepció Elfogadása előtt.

A polgármester most egy személyben dönthet mindenről.

Tisztelettel megkérjük használja ezt arra hogy legalább január közepéig lehetőséget ad a tárnoki lakosoknak a Koncepció véleményezésére és kéréseik elküldésére.
Kérjük ezután január végén tartson egy online video konferenciát ahol az általa emlegetett szakértők is részt vesznek és pontról pontra átbeszéljük a beérkezett kéréseket véleményeket hogy mit hogy lehet megvalósítani.

Szerveződésünk és csoportunk célja szigorúan politika mentes! Motivációnk Tárnok gyöngyszemének a Benta part és környéki rétek természetközeli állapotásnak megőrzése, falunk fenntarthatójövőjének biztosítása.

Kérlek titeket támogassátok aláírásotokkal a kezdeményezésünket, amennyiben lehetséges névvel vállalva.

A koncepció itt érhető el: https://tarnok.asp.lgov.hu/hirdetmeny-telepulesfejlesztesi-koncepcio-atfogo-felulvizsgalatarol

Legfőbb aggályaink a jelenlegi koncepciót illetően:

1. A Benta völgyét körülvevő zöld területek jelentős csökkennének mivel mind a Dózsa György út felől, mind a Hazatérők útja felől számottevően terjeszkedne a lakóövezet a patak part irányába.

2. Ezen beépítések jelentős része tájba nem illő 7,5 m helyenként 10 m építménymagasságot és 1 telken belül 4 házat engedne.

3. A több száz új lakóingatlan, több ezer további tárnoki lakost eredményezne, amely figyelembe véve a mai trendeket újabb több száz vagy ezer autót is jelenthet, így a plusz új főutak nem tehermentesítenének, csak forgalmasabb, zajosabb, élehetetlenebb lenn Tárnok.

4. A koncepcióban emlegetett sport központ, sétány, víztározó, parkoló, piknikhely stb a megmaradó területek természetközeli jellegét veszélyeztetné.

5. A Benta völgye ökológiai folyosó, az országos ökológiai hálózat része, a tervezett további 2 átkötő főúttal (Vereckei utca és Zámori, Kopolya utcák Bentát érintő szakasza) még tovább darabolnánk a meglévő 2 átkötés mellett, az élővilágot jelentős zavarásnak tennénk ki. A Vereckei utca valamint a Kopolya utca sóskúti útig történő főútként való kivezetése elfogadhatatlan. Különösképpen annak fényében hogy a terveken még utóbbit az M7 felhajtóval is összekötnék így további jelentős forgalmat generálva a tó mellett és a Benta ökológiai folyosón keresztül.

6. A főutak megszaporodása az autós forgalom további megnövekedését vonná maga után, ami jelentős légszennyezettség növekedéssel járna különösen az érintett utak mentén ami a 5.pont alapján közvetlenül szennyezné az ökológiai folyosó környezetét.

7. Ezenfelül a 2 új tervezett átkötő út nem csupán a Dózsa György utat kötné össze a Hazatérők útjával hanem egészen a Sóskúti útig terjedne ami azt eredményezné hogy az átmenő forgalom még inkább megnövekedne.

IMG_20180409_190721.jpg

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Müller Melinda, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...