Létesüljön kerékpárút a Diósjenő-Romhány vasútvonal nyomvonalán

A Diósjenő-Romhány vasútvonalon 2007. óta szünetel a vasúti forgalom. A  pálya állapota azóta rendkívül leromlott, a kiszolgáló épületek omladoznak. A közlekedés újraindítása gyakorlatilag egy új vasút építését jelentené, ami a megváltozott közlekedési szokások, valamint az épülő M2-es autópálya miatt meg sem térülne. A térség turizmusa ugyanakkor dinamikusan fejlődik. Az itt átvezető Országos Kék Túra, és egyéb gyalogos, illetve kerékpáros útvonalak kihasználtsága egyre nagyobb. Kiemelten szükség volna egy kerékpárútra, amely a vasút nyomvonalát követve érintené Romhány, Bánk, Rétság, Tolmács, valamint Diósjenő településeket. A vasúti töltés kerépárúttá alakítása növelné a térségbe irányuló turistaforgalmat, valamint megoldaná a Romhány-Bánk közötti kerékpáros összeköttetést, lévén a közút ezen a szakaszon veszélyes a kerekezők számára.

Az aláírással felhatalmazom Molnár Péter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.