Létesüljön kerékpárút a Diósjenő-Romhány vasútvonal nyomvonalán

A Diósjenő-Romhány vasútvonalon 2007. óta szünetel a vasúti forgalom. A  pálya állapota azóta rendkívül leromlott, a kiszolgáló épületek omladoznak. A közlekedés újraindítása gyakorlatilag egy új vasút építését jelentené, ami a megváltozott közlekedési szokások, valamint az épülő M2-es autópálya miatt meg sem térülne. A térség turizmusa ugyanakkor dinamikusan fejlődik. Az itt átvezető Országos Kék Túra, és egyéb gyalogos, illetve kerékpáros útvonalak kihasználtsága egyre nagyobb. Kiemelten szükség volna egy kerékpárútra, amely a vasút nyomvonalát követve érintené Romhány, Bánk, Rétság, Tolmács, valamint Diósjenő településeket. A vasúti töltés kerépárúttá alakítása növelné a térségbe irányuló turistaforgalmat, valamint megoldaná a Romhány-Bánk közötti kerékpáros összeköttetést, lévén a közút ezen a szakaszon veszélyes a kerekezők számára. 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Molnár Péter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...