Legyen szabálysértés a családi parkolók jogtalan használata

Üzletek, bevásárlóközpontok parkolóiban találkozhatunk családi parkolókkal. Ezek lényege, hogy szélesebbek a szabványos parkolóhelyeknél, hogy kényelmesen/könnyebben lehessen a gyerekeket kivenni/betenni az autóba. Csak sajnos igen gyakran nem azok használják ezeket a parkolóhelyeket, akiknek kitalálták. Sokaknak -gyerek(ek) nélkül is- kényelmesebb a bejárathoz közel parkolni. Általában igen kevés a családi parkolók száma, a nem rendeltetésszerű használat miatt pedig sok család elesik ettől a lehetőségtől.

Célunk, hogy- a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyekhez hasonlóan - legyen szabálysértés a családi parkolóhelyek jogtalan használata. Jogos használatnak minősülne az akkora gyerekkel utazók parkolása, ahol a gyermek bébihordozóban, gyerekülésben vagy ülésmagasítóban utazik.

Köszönjük, ha aláírásával támogat minket!

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.