Legyen Nemzeti Ünnep a Pozsonyi Csata évfordulója!

Tisztelt Honfitársaim!

 

Kérem Önöket/ Titeket, hogy a méltatlanul elfeledett, a megmaradásunkat biztosító Pozsony Csata Nemzeti Ünneppé nyilvánításához minél többen írják/ írjátok alá petíciót! A peticio támogatásával mutassunk összefogást pártállástól, világnézettől, vallási hovatartozástól függetlenül, tisztelegve a hősök emléke előtt!

Előre is köszönöm a támogatást.

Horváth István

    Budapest,

a peticio szerzője

 

A peticio címzettje és szövege az alábbi:

 

 

 

Orbán Viktor

Magyarország miniszterelnöke

Budapest.

 

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 

 

A 907 július 3-7 között, A Keleti Frank Királyság és Magyarország közt lezajlott ütközetben Árpád és magyarjai - mely a Pozsonyi Csata néven vonult be a történelembe - életüket nem kímélve, hazaszeretről, igaz hazafiságról tanuságot téve, megsemmisítették a hatalmas túlerőben hazánkra támadó Keleti Frank Birodalom seregeit, biztosítva Magyarország, a magyarság fennmaradását, a pápai áldással a magyarság kiirtására érkező haderő megsemmisítésével. Hősi helytállásuk biztosította, hogy a magyar nép megmaradt, nem tűnt el a történelem vérzivatarában.

Árpád vezér és magyarjainak a győzelme, a legnagyobb győzelem, melyet a magyar hadművészet számon tarthat, de más nemzetek is számon tartják, katonai intézeteikben tanítják, pl. USA. Elfeledett, a hősök emlékének méltatlan háttérbe szorítása a jelenlegi állapot, hiszen a megmaradásunkat biztosító győztes csatáról csak civil szervezetek emlékeznek meg, az iskolákban sem, vagy csak érintőlegesen esik róla szó.

Amelyik nép nem tartja tiszteletben az őseit, hagyományait, elfelejti, vagy nem nem vesz tudomást ősei dicső cselekedeiteiről, az előbb utóbb megszűnik nép, nemzet lenni és egy jellegtelen masszává válik.

Önsanyargatásból, vagy másoknak megfelelni akarásból mi elsősorban a vereségeinkre emlékezünk, melyekhez Nemzeti Ünnepeink is kapcsolódnak (pl. 1848, 1956 .) A hősöknek a tisztelet ebben az esetben is kijár, de vereségek nem éppen a nemzeti büszkeség, a nemzettudat ébredését elősegítő tényezők. Mindenben a merjünk kicsik lenni szemléletnek szabad csak érvényesülni?

Van győzelmünk nem is kevés amelyekre méltán lehetünk büszkék. A Pozsonyi Csata jelentőségét nézve az első ezek közül, amelyre állami szinten emlékezni kellene. Kérjük Önt, hogy a Kormány kezdeményezze a győztes Pozsonyi Csata évfordulójának a Nemzeti Ünnep rangra emelését, megadva ezzel a tiszteletet a magyarság megmaradásáért életüket áldozó, a Csatát megvívó hősöknek!

A működését megkezdő Magyarságkutató Intézet reménnyel tölt el bennünket, hogy végre a történelmünket nem a fanyalgók, vagy éppen az ellenségeink írják, mint ahogy tették, teszik azt már több mint ezer év óta. Legyen a győztes Pozsonyi Csata évfordulója napjának - július 7. - a Nemzeti Ünnep rangjára emelése a nyitány, amely ezt a valós kutatási irányt elindítja. A győztes csatára emlékezés, a hősök emléke előtti főhajtás, pedig a nemzeti összefogásra ösztönözzön, ahogy azt a magyari törzsek a Vérszerződésből adódó kötelmeiknek megfelelően példamutatóan teljesítették.

 

Kezdeményezésünk megvalósítása jótékony hatással lehet a jelenlegi világunkban megnyirbált, szétszabdalt, nemzet és magyarságtudat erősítésére, az összefogás megvalósítására, amely bizonyára az Ön elképzelésével is találkozik. Előre is köszönjük a támogatását.

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Horváth István petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )