Legyen Minden Vasárnap Korzó!

Andrássy út autómentes hétvége 2009

„Mára a népesség elsöprő többsége a város keretein belül éli életét, és számukra a lehető legjobb életminőséget kell biztosítanunk. Az Európai Unióban a lakosság több mint 60 %-a városi környezetben él.”

A városok és nagyvárosok problémái napjainkban már korántsem csak őket érintik, hanem mindannyiunkra hatással vannak.

„A levegő- és a zajszennyezés minden évben nő. A városi közlekedés felelős a szén-dioxidkibocsátás 40 %-áért és a közúti közlekedésből származó egyéb szennyezés 70 %-áért.”

Budapestnek több tiszta levegőre, szabad területre és sétatérre van szüksége. A Budapest Korzó kezdeményezése a rendszeres vasárnapi korzók bevezetése, amelynek keretében tavasztól őszig minden vasárnap számos budapesti utat lezárnának a gépjármű-forgalom elől. Így legalább a hét egy napján a gyalogosok, babakocsisok, biciklisták, görkorcsolyások, gördeszkások, futók, családok, párok és turisták is zavartalanul élvezhetnék városunk szépségét.

Első lépésben javasolt útvonal: az Andrássy út, amely útvonal korzósítására már remek példaként szolgál az Európai Mobilitási Hét keretében minden év szeptemberében zajló Autómentes Hétvége.

A petíció aláírásával kijelentem, hogy támogatom a Budapest Korzó kezdeményezését. Szeretnék vasárnaponként autóktól lezárt részeket Budapest belvárosában.

Kérünk, hogy érvényes e-mail címet adj meg. Ez sehol nem fog látszani, és nem adjuk ki senkinek.

Az aláírás határideje 2010. december 29., mivel a petíciót jelképesen Újévi Kívánságként egy „tipikus korzós akció” keretében tervezzük átadni 2011. január 3-án az Újév első munkanapján. A Budapest Korzó honlapján immár 543 aláírás gyűlt össze, és most itt folytatjuk :) Legyünk minél többen, hajrá!

(Az idézetek az Európai Közösségek Bizottságának még 2007-ben kiadott „A városi mobilitás új kultúrája felé” című Zöld Könyvéből származnak.)

Köszönettel a Budapest Korzó csapata.

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Budapest Korzó Csapat, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook