Legyen ítélkezési szünet az egészségügyi veszélyhelyzet alatt!

A koronavírus járvány miatt elrendelt egészségügyi veszélyhelyzet alatt el kell kerülni minden kényszerű kontaktussal járó helyzetet. A bírósági tárgyalások ilyen helyzetet teremtenek mindazok számára, akik jogaikat kívánják érvényesíteni, vagy állampolgári kötelességüknek, munkaköri, megbízási feladataiknak akarnak eleget tenni. A peres ügymenetben szigorú jogvesztő határidők kötik a feleket beadványaik érvényesítésére, amely beadványok elkészítésének előfeltétele a konzultáció akár a jogi képviselővel, akár az ellenérdekű féllel, vagy képviselőjével, akár szakértővel, akár kívülállókkal. A karácsony és szilveszter közötti téli, illetve a július 15-től augusztus 20-ig terjedő nyári rendes ítélkezési szünet mintájára a koronavírus világjárvány miatt elrendelt egészségügyi veszélyhelyzet és rendkívüli jogrend időszakában is fontos lenne ideiglenes, rendkívüli ítélkezési szünetet tartani, amely időszakban a bíróságok nem tartanak tárgyalást és a beadványok benyújtására adott határidők is nyugszanak.Jog_vs_Egészség.jpg

Az aláírással engedélyezem László Zeke, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.