Legyen hagyományos szalagavató a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban!

Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium

Kovács Ágnes intézményvezető részére

Tisztelt Intézményvezető Asszony!

Alulírottak, a Vasvári Pál Gimnázium végzős diákjai és szüleik az alábbi petícióval fordulunk Önhöz. Kérjük, hogy a 2020.október 9. napjára tervezett szalagavató ünnepség a megszokott, hagyományos módon (keringővel és osztálytáncokkal együtt), az eredeti tervek szerint kerüljön megrendezésre.

Indoklás:

• Jelenleg a gazdaság újraindítása van folyamatban. Lehetőség van futballmeccsekre járni (a Puskás Ferenc Stadionban a napokban több mint 10.000 ember vett részt egy mérkőzésen), a szállodák és vendéglátóhelyek nyitva vannak, hamarosan lehetőség nyílik a színházak és mozik látogatására.
  • Már lehet tartani esküvőket maximum 200 fős létszámmal, augusztus 15-től pedig lehetőség lesz 500 fő feletti rendezvényeket tartani.
  • Magyarország Kormánya június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről, mely veszélyhelyzet várhatóan június 20-án megszűnik.
  • Szeptembertől újra iskolába fogunk járni, ahol több százan tartózkodunk majd egyszerre egy intézményben.
  • Sokan már lefoglalták a keringős ruhájukat és előleget fizettek érte, amely összeget nem valószínű, hogy visszakapják.
  • A város többi gimnáziuma előre láthatólag meg fogja tartani hagyományos módon ezt az eseményt.

Mindenki nagyon várja a szalagavatót, ami a végzősők életének egyik legmeghatározóbb élménye és mindenki szeretné, ha a megszokott módon kerülne megtartásra, beleértve a keringőket és osztálytáncokat. Kérjük az ügy fontolóra vételét. Amennyiben a járványügyi helyzet úgy kívánja(egy esetleges második hullám esetén, aminek bekövetkezésére nincs semmi garancia),kérjük a szalagavató időpontjának halasztását akár 2021-re, amikor biztonságosan, hagyományos körülmények között lenne lehetőség megtartani azt.

Tisztelettel:

A Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium végzős diákjai és szüleik

A Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium végzős diákjai és szüleik    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom A Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium végzős diákjai és szüleik petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.